A fight breaks out at the annual Notting Hill Carnival, at Notting Hill in London. Credit: Euan Cherry/UPPA

Egy 15 éves fiú is volt azok között, akiket leszúrtak a Notting Hill Carnevalon a hétvégén.

A fight breaks out at the annual Notting Hill Carnival, at Notting Hill in London. Credit: Euan Cherry/UPPA

A rendőrtisztek több mint 500 műveletet hajtottak végre a fővárosban, hogy megakadályozzák a bűnöző és antiszociális csoportokat attól, hogy megjelenjenek Európa legnagyobb utcai buliján, miután a tavalyi esemény 400 letartóztatással végződött.

Az idei karneválon 6 személyt, köztük egy 15 éves fiút is leszúrtak. Több mint 1000 résztvevőt kellett ellátni — közölte a St John Ambulance személyzete. Ezen kívül, több mint 440 személyt tartóztattak le. A jelentések szerint, 17-szer támadtak rá a rendőrökre és 88 késes támadás történt.

A fight breaks out at the annual Notting Hill Carnival, at Notting Hill in London. Credit: Euan Cherry/UPPA

A 15 éves fiút, akit sürgősen a kórházba kellett szállítani, hogy életmentő műtétet hajtsanak végre rajta, egy ún. Zombie Killer késsel szúrták gyomron. Több mint 7000 rendőr volt jelen a rendezvényen és annak környékén, amely több mint 6 millió fontba került.

Properties, shops and restaurants on the route of the Notting Hill Carnival are boarded up in preparation, as shop-keepers and residents aim to protect their property over the Sunday and Monday, of the Carnival in north west London.PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Saturday August 27, 2016. Photo credit should read: John Stillwell/PA Wire

Victoria Borwick, Kensington parlamenti képviselője azt nyilatkozta, hogy teljesen felháborodott a legújabb statisztikák miatt.

„Valakinek tennie kell valamit és vállalnia a felelősséget, ill. azt mondani, hogy ha ez egy karnevál, akkor kezeljük is karneválként. De ha ez egyszerűen a bűncselekmények fesztiválja, akkor ez nem mehet így tovább” — mondta a képviselőnő.

A fight breaks out at the annual Notting Hill Carnival, at Notting Hill in London. Credit: Euan Cherry/UPPA

„Túl sok időbe telik a sürgősségi ellátásnak, hogy átküzdje magát a tömegen, mert az útvonal nem biztonságos. Az erőszak minden évben nő és valahogy el kell érnünk, azt hogy egy biztonságos családi fesztivál valósuljon meg. Nem folytatódhat tovább ez így, úgy hogy valakit mindig megölnek.”

People fighting during the Notting Hill Carnival parade, London. The Notting Hill Carnival is the largest street festival in Europe and originated in 1964 as a way for Afro-Caribbean communities to celebrate their own cultures and traditions. 29 August 2016.

A karnevált megelőző napokban, a nyugat londoni üzletek bedeszkázták az épületeiket, hogy megelőzzék az erőszakot és a vandalizmust. Voltak, akik szerződtettek valakit arra, hogy bedeszkázzák az ablakokat. A nagyobb üzletek 1000 fontot is fizettek ezért. Borwick, aki azért kardoskodik, hogy a Notting Hill Carnevalt megváltoztassák, alkalmassá téve így azt a helyiek számára, azt mondta, hogy a fesztivál óriási megpróbáltatás a keményen dolgozó vállalkozások tulajdonosai számára.

Továbbá, hozzátette, hogy a rendezvénynek egy „vidám családi eseménynek kellene lennie, amely javítja a helyi gazdaságot”.

Az elmúlt években, a vállalkozások tulajdonosai panaszkodtak azért, hogy szögeket és törött üvegdarabokat kellett feltakarítaniuk.    Forrás: www.metro.co.uk

[fblike]