Az új brit egészségügyi miniszter első bejelentése a korlátozások kapcsán 1

Matt Hancock lemondását követően Sajid Javid (aki korábban az Egyesült Királyság kincstárjának a kancellárja volt) lett az új brit egészségügyi miniszter, és a hétfői nap folyamán először nyilatkozott új posztjának betöltését követően.

Az új brit egészségügyi miniszter első bejelentése a korlátozások kapcsán 3

Beszédében elmondta, hogy a korlátozások feloldására sajnálatos módon nem tud hamarabb sor kerülni, mint július 19. Javid mindenki legnagyobb bánatára ellenállt a tory képviselők nyomásának, hogy előrehozza az ütemterv 4. lépcsőjének dátumát.

Elmondása szerint azonban semmi okunk nincsen rá, hogy amiatt aggódjunk, hogy a július közepére beígért „Szabadság Napja” ismét halasztva lesz. A miniszterelnök az egyik korábbi beszédében szintén azt nyilatkozta, hogy az általa kihírdetett ütemterv utolsó lépcsőjével végre minden szinte teljesen olyan lesz majd, mint volt a járvány előtt.

A Matt Hancock leváltása után a parlament alsó házában tartott első beszédében Javid azt mondta a képviselőknek, hogy:

„Nagy feladat vár még ránk, hogy helyreállítsuk szabadságunkat – olyan szabadságjogainkat, amelyeket a legextrémebb körülmények kivételével egyetlen kormánynak sem szabadna soha korlátoznia. Tehát az a feladatom, hogy segítsek visszatérni ahhoz a gazdasági és kulturális élethez, ami oly nagyszerűvé teszi ezt az országot, miközben természetesen védeni kell az életet és az NHS-t.”

„Bár úgy döntöttünk, hogy nem hozzuk előrébb a 4. lépcsőt, ugyanakkor arra viszont nem látunk okot, hogy július 19-nél tovább halasszuk a korlátozások végső feloldását, mert valójában egyetlen kiválasztott későbbi dátum esetén sem zéró a kockázat a koronavírus tekintetében. Tudjuk, hogy teljesen nem szüntethetjük meg, hanem ehelyett meg kell tanulnunk együtt élni vele.”

Javid azt is elmondta, hogy első napját az új munkahelyen azzal töltötte, hogy a koronavírussal kapcsolatos statisztikai adatokat nézegette és „a végsőkig tesztelgette”.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után