Hoppá: Lemondott a brit egészségügyi miniszter a körülötte gyűrűző egyre nagyobb botrány közepette 1

Matt Hancock lemondott az egészségügyi miniszteri posztjáról, miután megszegte saját társadalmi távolságtartási útmutatását.

Hoppá: Lemondott a brit egészségügyi miniszter a körülötte gyűrűző egyre nagyobb botrány közepette 3

Felvételek kerültek nyilvánosságra arról, ahogy az egészségügyi miniszter a múlt hónapban csókolózott az egyik munkatársával, és ez pénteken pillanatok alatt terjedt el világszerte az interneten a közösségi oldalak segítségével. Az eset valósággal sokkolta a politikusokat és a lakosságot egyaránt, és természetesen hatalmas visszhangja lett és azonnal rengetegen kezdték el mondogatni, hogy távoznia kell a posztjáról.

Hancock először nem volt hajlandó lemondani a hatalmas nyomás ellenére, és a miniszterelnök azt mondta, hogy elfogadta a bocsánatkérését és ezzel lezártnak tekintette az ügyet. Ám a Boris Johnsonnak szombat délután írt levelében a 42 esztendős konzervatív párti miniszter azt mondta, hogy a kormány „tartozik annyival azoknak az embereknek, akik annyi áldozatot hoztak már a világjárvány ideje alatt, hogy őszinte legyen, amikor kiderül, hogy cserben hagyta őket”.

„Az utolsó dolog, amit szeretnék, hogy a magánéletem elterelje a figyelmet és a fókuszt arról az ütemtervről, amely kivezet minket ebből a válságból. Meg akarom ismételni bocsánatkérésemet az útmutatás megszegése miatt, és elnézést kérek a családomtól és a szeretteimtől, amiért őket is nehéz helyzetbe hoztam. Emellett nekem is több időt kell töltenem a gyerekeimmel.” – magyarázta Mr. Hancock.

Hoppá: Lemondott a brit egészségügyi miniszter a körülötte gyűrűző egyre nagyobb botrány közepette 4

A kompromittáló képek először a The Sun újságban jelentek meg, és az volt rajtuk látható, ahogy Mr. Hancock (akinek egyébként felesége és három gyereke van) szenvedélyesen csókolózik a szintén házas Gina Coladangelo-val. A CCTV felvételeit május 6-án rögzítették. Eközben már olyan hírek is felröppentek, hogy Coladangelo szintén elhagyja tisztségét az egészségügyi osztály igazgatóságában.

A Sunday Times értesülése szerint Mr. Hancock már csütörtökön elmondta a feleségének, hogy elhagyja, miután megtudta, hogy a Sun pénteki címlapján ő lesz a főszereplő. Hancock, aki 2018-ban lett egészségügyi miniszter, egy videót is közzétett a Twitteren, amelyben elnézést kért magatartása miatt.

Johnson nem volt hajlandó kirúgni Hancockot, és a szóvivője szerint a miniszterelnök lezártnak tekintette az ügyet, miután az egészségügyi miniszter bocsánatot kért. Azóta a miniszterelnököt többen is azzal vádolják, hogy alkalmatlan a vezetésre, miután nem távolította el Hancockot azonnal a történteket követően.

Az egészségügyi minisztert korábban már többször is felszólították, hogy mondjon le, különféle okok miatt, többek közt például egyszer megsértette az egyik korábbi kijárási tilalmat is azzal, hogy iszogatott az egyik alsóházi bárban.

Dominic Cummings volt főtanácsadó korábban közzétett egy üzenetet, amelyben az olvasható, hogy a miniszterelnök Hancockot „teljesen reménytelen esetnek” titulálta (az eredeti üzenetben ez állt: totally f***ing hopeless). Sir Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője ezt írta twitteren: „Matt Hancock ​​helyesen teszi, hogy lemond. De Boris Johnsonnak el kellett volna bocsátania.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után