Európa szigorítja a szabályokat a Nagy-Britanniából érkezőkkel szemben 1

Európa-szerte szigorítják az utazási korlátozásokat a szigetország területéről jövőkkel szemben, ami sajnos nem túl jó hír a kint élő magyarok számára sem, főleg, hogy a britek pont most akarják bevezetni, hogy a sárga listás országokból visszatérve ne kelljen karanténba mennie a beoltottaknak.

Európa szigorítja a szabályokat a Nagy-Britanniából érkezőkkel szemben 3

Spanyolország az egyik első olyan ország, amely megerősítette, hogy megköveteli a Nagy-Britanniából érkező látogatóktól, hogy vagy teljesen be legyenek oltva, vagy negatív Covid-tesztet tudjanak felmutatni a belépéshez július 2-től, mindazok után, hogy durván egy hónapon át nem volt semmiféle korlátozás.

Málta szigorította szabályait, méghozzá úgy, hogy csak a teljesen beoltott 12 éven felüli Nagy-Britanniából jövő utasokat engedi be az országba, ami gyakorlatilag teljesen megsemmisíti a családi nyaralás minden reményét. Mindeközben Portugália pedig karanténba küldi azokat, akiket még nem oltottak be teljesen.

Szintén halványul a remény, hogy az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság közt újraindul az utazás még a nyár vége előtt. Egyes jelentések szerint a két nemzet közötti utazás valószínűleg még jódarabig nem indul majd újra, annak ellenére, hogy a légitársaságok és a lobbicsoportok nagy nyomást próbálnak gyakorolni mind a két félre. Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság közötti légiforgalom, amely általában virágzó, 2020 márciusa óta szinte teljesen be lett fagyasztva.

Ami még ennél is rosszabbul hangzik, az pedig az, hogy a jelentések szerint Németország ma megpróbálja megtiltani a brit turistáknak az Európai Unióba való beutazását az oltási státuszuktól függetlenül… Emmanuel Macron francia elnök pedig a be nem oltott brit látogatók számára kötelezővé tett karantén ötletét támogatta, és egy „összehangolt” válaszra szólította fel az EU vezetőit.

Minden Németországba érkező brit látogatóra 14 napos karantén vár, függetlenül az oltási státuszától. Az Egyesült Királyság nem szerepel az EU „fehér listáján”, azon országok listáján ahonnan a turistákat szívesen látják. Az idegenforgalomtól függő európai nemzetek, például Portugália, Spanyolország és Görögország azonban korábban szembementek ezzel és a brit turistákat is gond nélkül beengedték.

Az EU oltási útlevele, amit „digitális zöld bérletnek” is becéznek, július 1-től lesz érvényes. Ez lehetővé teszi majd az Európai Unió állampolgárainak és lakóinak – akár be vannak oltva akár nem – , hogy szabadon utazhassanak az EU tagállamok területén belül, és a dokumentum pedig igazolni fogja, hogy az illető vagy be van oltva, vagy rendelkezik friss negatív teszttel, vagy már átesett a fertőzésen.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után