Az oroszok állítólag áttörték az ukránok védelmét, és a hírek szerint vagy 6000 gyereket hurcoltak el táborokba "politikai átnevelés" céljából 1

Oroszország azt állítja, hogy áttörést értek el Luhanszk keleti frontján, amikor az éjszaka folyamán folytatódtak az intenzív harcok. Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az ukránok visszavonultak az orosz támadások miatt, így saját csapatai áttörhettek két megerősített védelmi vonalon is.

Az oroszok állítólag áttörték az ukránok védelmét, és a hírek szerint vagy 6000 gyereket hurcoltak el táborokba "politikai átnevelés" céljából 3

“Az offenzíva során az ukrán csapatok nagyjából 3 km-es távolságra vonultak vissza a korábban megszállt vonalaktól” – közölte a minisztérium a Telegram alkalmazás segítségével. “Még az ellenség erősebb, második védelmi vonala sem tudta megállítani az orosz hadsereg támadását.”

További részleteket azonban nem közöltek, és a Reuters nem tudta egyelőre ellenőrizni és megerősíteni a harctéri jelentésben elhangzottakat. A Kreml az elmúlt hetekben fokozta a támadásokat Dél- és Kelet-Ukrajna területén, és széles körben számítanak egy kiterjedt új offenzívára. A hírek szerint Vlagyimir Putyin azt tervezi, hogy visszafoglalja Ukrajna északkeleti harkivi régiójában az összes olyan települést, amelyet tavaly átadott Kijevnek.

Kedd esti videóbeszédében az ukrán elnök azt nyilatkozta, hogy „a gyorsaság a lényeg”, és arra kérte szövetségeseit, hogy küldjenek több katonai segítséget, mert Oroszország a keleti frontvonalat bombázza. Bahmut elfoglalása nagy előrelépést jelentene Oroszország számára a Kramatorszk és Szlavjanszk felé való előrenyomuláshoz, és lendületet adna Moszkvának a hónapok óta tartó harctéri kudarcok után. Zelenszkij szerint Oroszország ki akarja használni, hogy Ukrajna és szövetségesei épp erőt gyűjtenének.

„Az ukrán erők visszavertek néhány orosz támadást Luhanszk keleti régiójában, de a helyzet továbbra is nehéz” – közölte szerdán Volodimir Zelenszkij elnök hivatala. Nem tettek említést semmilyen visszavonulásról, de azt nyilatkozták: “A helyzet a régióban továbbra is nehéz.”

Mindeközben Oroszország legalább 6000 ukrán gyermeket tart fogva politikai átnevelés céljából – derült ki az Egyesült Államok által támogatott, kedden közzétett jelentésből. A jelentés szerint a Yale Egyetem kutatói legalább 43 olyan tábort és egyéb létesítményt azonosítottak Oroszországban és a Krím-félszigeten, ahol ukrán gyerekeket tartottak fogva, és amelyek részei voltak annak a „nagyszabású szisztematikus hálózatnak”, amelyet Moszkva üzemeltet 2022 februári ukrajnai inváziójának kezdete óta.

„Úgy tűnik, az általunk azonosított létesítmények elsődleges célja a politikai átnevelés” – mondta Nathaniel Raymond, az egyik kutató az újságíróknak tartott tájékoztatón. A jelentés szerint a gyerekek egy részét áthelyezték, és orosz családok fogadták őket örökbe, vagy nevelőszülőkhöz költöztették Oroszországban.

Az orosz programban azonosított legfiatalabb gyermek mindössze négy hónapos volt, és néhány táborban már 14 éves gyerekeket is katonai kiképzésben részesítettek – mondta Raymond, hozzátéve, hogy a kutatók nem találtak bizonyítékot arra, hogy a gyerekeket később harcban be is vetették volna.

Moszkva tagadta, hogy szándékosan polgári személyeket vett volna célba az általa „különleges katonai műveletnek” nevezett ukrajnai háború során, és visszautasította azokat a korábbi vádakat, amelyek az ukránok erőszakos deportálására vonatkoztak.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után