„A politika brutális” - A mai napon váratlanul lemondott Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon 1

Nicola Sturgeon megerősítette, hogy több mint nyolc év után lemond Skócia első miniszteri posztjáról. A Skót Nemzeti Párt vezetője azt mondta, hogy “a fejemben és a szívemben is tudom, hogy itt az ideje a távozásnak”.

„A politika brutális” - A mai napon váratlanul lemondott Skócia első minisztere, Nicola Sturgeon 3

Lemondását Mrs. Sturgeon egy sebtében megszervezett edinburghi sajtótájékoztatón jelentette be. Az első miniszter azt mondta, hogy utódja megválasztásáig azért még hivatalban marad. Sturgeon a leghosszabb ideig hivatalban lévő első miniszter és az első nő, aki ezt a pozíciót töltötte be.

“A modern politikai diskurzus természete és formája úgy változott, hogy a politikus életére nézve sokkal nagyobb intenzitású – vagy inkább úgy fogalmaznék sokkal brutálisabb –, mint az elmúlt években.” – nyilatkozta az első miniszter.

Azt mondta, hogy mérhetetlenül kiváltságosnak érzi magát, hogy ezt a szerepet betölthette. De hozzátette: „A munkám legelső pillanata óta úgy gondolom, hogy a jó szolgálat része az, hogy szinte ösztönösen tudjam, mikor van itt az ideje, hogy utat engedjek valaki másnak. És ha eljön az idő, akkor legyen is bátorságom megtenni, még akkor is, ha országszerte és a pártomban sokan túl korainak érzik ezt.”

“A fejemben és a szívemben tudom, hogy itt az idő. Ez a megfelelő idő erre nekem, a pártomnak és az országnak. És ezért ma bejelentem szándékomat, hogy lemondok az első miniszteri posztról és pártom vezetői szerepéről.”

Sturgeon azt is elmondta, hogy döntése nem a rövid távú nyomásra adott reakció volt, hanem “mélyebb és hosszabb távú értékelésből” született. Az első miniszter elmondta, hogy néhány hete már rágódott ezen a döntésen. Azt mondta, két kérdés merült fel: helyes-e neki a folytatás, és hogy helyes-e az országnak, pártjának és a függetlenség ügyének. Sturgeon asszony állítása szerint a válasz mindkét kérdésre nem volt.

„Tekintettel az ország előtt álló kihívások természetére és nagyságrendjére, kötelességemnek érzem mindenekelőtt: gondoskodni arról, hogy hazánk nem csak ma, hanem a hátralévő években is rendelkezzen azzal a vezetési energiával, amire szüksége van. Válságos pillanatban vagyunk. A népszavazás, mint a függetlenséghez vezető elfogadott, alkotmányos út blokkolása országos felháborodást eredményez. De ez ránk hárítja a felelősséget, hogy eldöntsük, hogyan védjük meg a skót demokráciát, és biztosítjuk, hogy a skót nép akarata érvényesüljön.”

Azt mondta, hogy a függetlenség támogatását “meg kell szilárdítani”, és tovább kell növelni. Sturgeon kijelentette, hogy “nem hagyja el a politikát”, és továbbra is harcolni fog Skócia függetlenségéért. 2014 novembere óta ő az első miniszter, amikor a függetlenségi népszavazáson elszenvedett vereség után Alex Salmondtól vette át a vezetést. Sturgeon az SNP-t számos választási győzelemhez vezette egyesült királyságbeli, skót és helyi szinten egyaránt.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után