Az omicron variáns új változatát fedezték fel Angliában, ami még fertőzőbb: eddig ezt lehet tudni róla… 1

Az Omicron koronavírus variánsnak egy újabb változatát fedezték fel a szigetországban, ami nagyobb növekedési ütemet mutat, mint az eredeti változat, és nem kizárt, hogy fertőzőbb is – közölte nem olyan rég az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége (UKHSA).

Az omicron variáns új változatát fedezték fel Angliában, ami még fertőzőbb: eddig ezt lehet tudni róla… 3

A BA.2 vírustörzs a jelenleg domináns Omicron variáns, más néven a BA.1 néven ismert változat alváltozata. A szakértők szerint bár az új verzió gyorsabban terjed, mint az eredeti, a korai vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy a vakcinák valószínűleg ugyanolyan hatékonyak ellene.

A szóban forgó új alvariánst a múlt héten vizsgálat alatt álló változatként nevezték meg, és pénteken az UKHSA közölte, hogy január 24-ig összesen már 1072 megerősített, ezzel a változattal fertőzött esetet azonosítottak Angliában.

A fertőzöttek nyomon követési elemzéséből az valószínűsíthető, hogy december 27. és január 11. között a fertőzés valószínűsége magasabb volt a BA.2-vel fertőzött személyekkel kapcsolatba kerülők között mint a többi Omicron variánsos esetnél. Az ügynökség azonban arra figyelmeztetett, hogy az eredményeket óvatosan kell értelmezni, mivel a korai kimutatások gyorsan változhatnak, amikor egy új variáns vizsgálata zajlik.

Egy másik előzetes kiértékelés nem talált arra utaló bizonyítékot, hogy a vakcinák kevésbé lennének hatékonyak a BA.2 okozta megbetegedések ellen. Arról viszont egyelőre nincs elegendő adat, hogy az új variáns okozta betegség mennyire súlyos lefolyású.

Az UKHSA nemrég az eredeti Omicron BA.1 törzzsel kapcsolatos elemzéseket is közzétett. Mint azokból kiderült, az intenzív osztályokon (ICU) a tavaly november 24. és január 19. közötti kórházi betegfelvételek többsége a Delta variánssal fertőzött személy volt.

Az UKHSA szerint míg decemberben gyorsan nőtt a fertőzések száma a gondozóotthonokban, a kórházi felvételek számában ez a tendencia nem volt megfigyelhető. Az ügynökség elmondása szerint az eredmények azt sugallják, hogy az Omicron jelenlegi hulláma nem valószínű, hogy a súlyos megbetegedések számának jelentős megugrását okozza azokban a gondozóotthonokban, ahol magas az oltással vagy természetes immunitással rendelkezők aránya.

Jonathan Ball, a Nottinghami Egyetem molekuláris virológia professzora a következőket mondta: „Ez még a kezdeti fázis, ami az új variánst illeti, de az eddigi bizonyítékok arra utalnak, hogy a BA.2 fertőzőbb, mint közeli rokona, az Omicron. A kulcskérdés azonban az lesz, hogy ez a variáns összefüggésbe hozható-e súlyosabb lefolyású megbetegedésekkel, és hogy a vakcinák által biztosított immunitást mennyire tudja megkerülni. A korai jelek azt sugallják, hogy az oltások hasonló szintű védelmet nyújtanak ez ellen is, mint az Omicron ellen, és ez jó hír. Az, hogy súlyosabb lefolyású betegséget okoz-e vagy sem, az akkor válik nyilvánvalóvá, ha több adat áll majd a rendelkezésünkre.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után