Mi magyarok a legtöbben nagyon vágyunk a havas táj, a fehér Karácsony látványára, a talpunk alatt ropogó hó hangjára és a hógolyózás élményére, különösen itt Angliában, ahol ritkábban esik, és kevesebb ideig marad meg. Most hétvégén igen jó esélyünk van az első havazás átélésére az ország déli felén és a fővárosban is.

snowpeckham

A hétvégére lehűlést jósoltak a meteorológusok egész Nagy-Britannia szerte, az északról érkező szeles, hideg légáramlatoknak köszönhetően, amik a sarkvidéki hideget hozzák magukkal. A folyamatos szeles idő hatására péntekre sokat fog esni a hőmérséklet, és az északabbra eső területeken, Skóciában és Észak-Angliában már havazott is a napokban. Most hétvégén azonban potenciális esély van rá, hogy London is fehérbe öltözik, ha csak rövid időre is.

A hidegfront hatására az ország déli részein is télies idő lesz, péntekre 2C környékére, majd szombatra 0C-ra süllyed majd a hőmérő higanyszála az esti, éjjeli órákban, a fővárosban, és környékén is. Szombaton nap közben a hőmérséklet az előrejelzések szerint nem is fog 5C fölé menni, de a szeles idő miatt még hidegebbnek fogjuk érezni, úgyhogy tessék felöltözni, mert tagadhatatlanul itt a tél.

pic

„Igen nagy az esély arra, hogy leesik az első hó délen is. Egész idáig enyhe idő volt novemberben, de most nagy lehűlés jön, ami marad is egész hétvégén. Nem lennék meglepve, ha szombat reggelre leesne az első hó Londonban is.” – nyilatkozta a Met Office egyik szóvivője.

1358531241-london-experiences-the-first-settled-snow-of-2013_1735410

Természetesen, nem garantált a havazás, csak most különösen nagy rá az esély, hogy idén először megérkezik. Attól is függ, hogy pontosan meddig fog leesni a hőmérséklet, és hogy a csapadék eléri-e Londont és környékét is. Ha pénteken fog esni, az valószínűleg inkább havas eső lesz, de ha szombaton, akkor kis szerencsével egy-két hógolyót azért begyúrhatunk. A BBC Weather is 1 – 2 Celsius fokot mond a hétvégi éjjeli órákra, szóval meglátjuk mi lesz. Azért 30 centis nagy hóra meg iskolaszünetre senki ne számítson, pláne hogy hétfőre el fog olvadni ha esik is, de azért aki várja már a havazást Angliában és Londonban, az velünk együtt drukkolhat a hétvégén. Nem beszélve arról, hogy a híres téli vidámpark a Winter Wonderland is holnap nyit, úgyhogy még egy ok, amiért jó lenne, ha esne a hétvégén Londonban.

Az hőmérséklet vasárnap estére, de inkább hétfő délelőttre enyhülni fog, így az igazán nagy tartós hidegektől még nem kell tartanunk.     Forrás: http://www.standard.co.uk/

  • Itt csatlakozhatsz a HuNglia Facebook csoporthoz (12,300fő), és hivatalos oldalunkhoz (15,700fő).
  • Próbáld ki új szolgáltatásunkat, a Hunglia keresőt.
  • Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, hogy közvetlenül elérd oldalunkat.
  • Ha van egy érdekes, tanulságos angliai magyar sztorid, küldd el: info@hunliaonline.com