Az év legmelegebb napja jöhet napokon belül Angliában, több helyen 30C fölé mehet a hőmérséklet 1

Az egész nyáron át tartó folyamatos esőzések után a Nagy-Britanniában élők végre kapnak még egy utolsó esélyt, hogy a nyári meleget élvezve süttethessék a hasukat a tengerpartokon, mivel ezen a héten az sem kizárt, hogy az év eddigi rekordhőmérséklete megdől.

Az év legmelegebb napja jöhet napokon belül Angliában, több helyen 30C fölé mehet a hőmérséklet 3

Az iskolások közül bizonyára sokan szomorúan veszik majd tudomásul, amikor visszamennek az osztálytermekbe, hogy ilyen későn érkezik, de Nagy-Britanniában végre újra meleg idő várható… Legalábbis a meteorológusok szerint!

Az időjárást mindig nehéz megjósolni, de a szakértők szerint a hőmérő higanyszála a hét közepe táján akár 30 °C-ig is felkúszhat. Joanna Robinson, a Sky News-tól azt nyilatkozta, hogy a legmagasabb hőmérséklet szerdán vagy csütörtökön várható.

„Lesznek meleg éjszakák is, különösen szerdán, amikor egyes területeken trópusi jellegű éjszakára lehet majd számítani – amikor a hőmérséklet nem esik 20°C alá” – mondta. A csúcshőmérséklet megközelítheti az idei 32,2°C-os eddigi csúcshőmérsékletet, amelyet június 10-én és 25-én is regisztráltak.

A hőmérséklet a legtöbb helyen az országban július eleje óta nem emelkedett 30C fölé. Jim Dale, a British Weather Services alapítója a Daily Mirrornak így nyilatkozott: “Felejtsétek el a sokat emlegetett 28°C-ot, minden esély megvan rá, hogy az Egyesült Királyság most a héten megdől az idei legmagasabb hőmérséklet…”

Az év legmelegebb napja jöhet napokon belül Angliában, több helyen 30C fölé mehet a hőmérséklet 4

A brit meteorológiai intézet, a Met Office pénteken azt közölte, hogy a következő napokban egy újabb hőhullám éri el az országot és akár a kánikula kritériumai is teljesülhetnek.

Chris Bulmer, a meteorológiai intézet helyettes vezetője szerint ahogy a hétvége folyamán kialakul a magas légnyomás, kellemes és meleg időjárási viszonyok állandósulnak, és ezzel együtt az Egyesült Királyság legtöbb részén a hőmérséklet fokozatosan emelkedni fog. Sok helyen 25°C-ra vagy afeletti maximum hőmérsékletre lehet számítani több napon át.

Bulmer azt is elmondta, hogy a legmelegebb időre főleg Dél- és Kelet-Angliában lehet majd számítani.

A Met Office az eheti előrejelzésében azt állítja, hogy holnap viszonylag „szép nap” lesz, a felhőréteg és a köd „tisztulni fog, és sok meleg és forró napsütés várható”.

Keddtől csütörtökig „többnyire száraz, meleg idő lesz, meglehetősen forró napsütéssel”. Szerdán és csütörtökön a meteorológiai intézet előrejelzése szerint a hőség miatt Londonban délutánra 29°C-ra, Glasgowban pedig 24°C-ig emelkedik majd a hőmérséklet.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után