Az EU-ból való kilépés után Nagy-Britannia új kereskedelmi blokkhoz csatlakozik – a miniszterelnök nyilatkozata 1

Az Egyesült Királyság lesz az első európai ország, amely csatlakozik az indiai-csendes-óceáni kereskedelmi egyezményhez, amelyre reagálva Rishi Sunak úgy nyilatkozott, hogy az Egyesült Királyságot „elsőrangú pozícióba” hozza majd globálisan.

Az EU-ból való kilépés után Nagy-Britannia új kereskedelmi blokkhoz csatlakozik – a miniszterelnök nyilatkozata 3

A kormány saját adatai szerint azonban a gazdasági előnyök eltörpülnek majd a Brexit hosszú távú költségei és negatív hatásai mellett. A kormány egyik szóvivője azt mondta, hogy a megállapodás, amelynek értelmében az Egyesült Királyság csatlakozna olyan országokhoz, mint Malajzia, Japán és Ausztrália, „hosszú távon 1,8 milliárd fonttal lendítené fel az Egyesült Királyság gazdaságát”.

A múlt héten azonban a Költségvetési Felelősségi Hivatal hivatalosan is megerősítette, hogy a Brexit hosszú távon a gazdaságot a GDP 4 százalékával veti vissza. A miniszterelnök szerint az új megállapodás, amely lehetetlen lett volna, amíg az Egyesült Királyság az Európai Unió tagja, „bizonyítja az ország Brexit utáni szabadságjogainak valódi gazdasági előnyeit”.

Az Átfogó és Progresszív Megállapodás a Transz-Pacific Partnerségről (CPTPP) a vámokat csökkenti majd az Egyesült Királyság export termékei esetében, beleértve az élelmiszereket, italokat és autókat is. A kormány szerint a megállapodás új előnyöket kínálna az üzleti élet számára, és támogatná a gazdasági növekedést az Egyesült Királyság minden részén. A tervek szerint a tejtermelők például a sajt és a vaj Kanadába, Chilébe, Japánba és Mexikóba irányuló exportja esetén alacsonyabb vámokkal szembesülnének.

A miniszterek ragaszkodtak ahhoz, hogy a megállapodás megvédi az NHS-t, és követi az Egyesült Királyság magas színvonalú állatjóléti és élelmiszer-biztonsági előírásait.

A brit miniszterelnök azt mondta: „Legbelül mi egy nyitott, szabadkereskedelmi nemzet vagyunk, és ez a megállapodás jól mutatja a Brexit utáni szabadságjogaink valódi gazdasági előnyeit. A CPTPP részeként az Egyesült Királyság most kiemelkedő pozícióba kerül a globális gazdaságban, hogy megragadhassa az új munkahelyek, a növekedés és az innováció lehetőségeit.”

„A CPTPP kereskedelmi blokkhoz való csatlakozás az Egyesült Királyságot a csendes-óceáni gazdaságok dinamikus és növekvő csoportjának középpontjába helyezi, mint az első új nemzet és az első európai ország, amely csatlakozik. A brit vállalkozások most páratlan hozzáférést kapnak majd a piacokhoz Európától a Csendes-óceán déli részéig.”

Kemi Badenoch, az üzleti és kereskedelmi miniszter azt mondta, hogy a megállapodás „fontos pillanat az Egyesült Királyság számára”.

Matthew Fell, a CBI ideiglenes főigazgatója szerint a CPTPP-hez való csatlakozás „igazi mérföldkő”, és a tagság „megerősíti az Egyesült Királyság elkötelezettségét a partnerségek kiépítése iránt egy egyre széttagoltabb világban”.

Naomi Smith, a Best for Britain kampánycsoport vezérigazgatója így nyilatkozott: „Ellenben azzal, amit a miniszterelnök mond, a hatalmas távolság valószínűleg azt jelenti majd, hogy ez nem fogja olyan mértékben pozitívan befolyásolni a gazdasági helyzetet. A fájdalmas különbség az, hogy az EU-tagsággal ellentétben, ahol a szabványok folyamatos javításán dolgoztunk, a CPTPP-tagok nyomása nagyobb valószínűséggel eredményezi majd azt, hogy az Egyesült Királyságban alacsonyabbak lesznek az élelmiszer- és környezetvédelmi standardok.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után