Az elmúlt 50 év legnagyobb adóemelésére készülhet mindenki Nagy-Britanniában 1

Az Egyesült Királyságban az elmúlt 50 év legnagyobb adóemelése várható a személyi jövedelemadó küszöbök befagyasztása és a rendkívül magas infláció együttes hatásai miatt.

Az elmúlt 50 év legnagyobb adóemelésére készülhet mindenki Nagy-Britanniában 3

A Resolution Foundation szerint az adófizetők 2028-ra évi 40 milliárd fontot tesznek majd a kormány zsebébe, szemben a Jeremy Hunt pénzügyminiszter márciusi költségvetésében jósolt 30 milliárd fonttal. A kormány a jelenlegi tervek szerint 2028-ig befagyasztja a jövedelemadó és az NI adómentes küszöbértékét.

Mindeközben Mr. Hunt kizárta a jelentős adócsökkentések lehetőségét ebben az évben annak ellenére, hogy a Konzervatív Párt konferenciáján a képviselők azt kérték, hogy fontolja meg az ilyen jellegű intézkedések lehetőségét a hamarosan esedékes választások közeledtével.

Adam Corlett, a Resolution Foundation vezető közgazdásza ezt mondta: „Az adóküszöbök megszokott mértékben történő emelésétől való eltérés minden kormány által ismert, kipróbált és bevált módszer, amellyel szépen csendben növelhetik a bevételeiket. De ez a vártnál jóval nagyobb léptékű, 40 milliárd fontos adóemelés már rendkívül feltűnő. Az elmúlt legalább 50 év legnagyobb és folyamatban lévő jövedelemadó-emelése miatt van az, hogy a választások előtti adócsökkentések egyre gyakrabban fognak feljönni, mint aktuális téma.”

A Pénzügyminisztérium szóvivője azt mondta: „Az adóterhünk továbbra is alacsonyabb, mint bármely nagy európai gazdaságé, annak ellenére, hogy nehéz döntéseket kellett meghoznunk az államháztartás helyreállítása érdekében a világjárvány és Putyin ukrajnai illegális inváziója által okozott kettős sokkhatás következtében.”

„Az infláció leszorítása a leghatékonyabb adócsökkentés, amelyet jelenleg megvalósíthatunk, és ragaszkodunk ahhoz a tervünkhöz, hogy megfelezzük azt, ahelyett, hogy az adócsökkentések finanszírozására még több hitelt halmozzunk fel.”

„A személyi jövedelemadó küszöbök emelésével 2010 óta összesen hárommillió embert emeltünk ki a jövedelemadó fizetés kötelezettsége alól, és a pénzügyminiszter azt is kijelentette, hogy tovább akarja csökkenteni az adóterheket, de előtte vannak még magasabb prioritású feladataink.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után