Már a bámulás is bűncselekmény Londonban és rendőrt lehet hívni érte 1

Plakátokat helyeztek el szerte a londoni metróhálózaton, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy a „tolakodó természetű bámulás” a szexuális zaklatás egy formája, és a metrójáratok utasait felszólították rá, hogy amennyiben ilyet tapasztalnak, bátran jelentsék azt a rendőrségen.

Már a bámulás is bűncselekmény Londonban és rendőrt lehet hívni érte 3

Nos, a vélemények bizonyára meg fognak oszlani, de úgy tűnik, hogy odáig jutottunk, hogy már valakit megbámulni is veszélyes, és megütheti érte az ember a bokáját. Érdekes téma és valószínűleg hosszasan lehet vitázni rajta, hogy hol van az a pont, ahonnan a bámulás már olyan mértékben túlmegy egy határon, hogy jogunkban álljon rendőrt küldeni az adott személyre. A férfiak bizonyára számtalan olyan sztorit tudnának mesélni, amikor pont, hogy így indult egy ismerkedés, a nők pedig nem kétséges, hogy rengeteg olyan történetet tudnak elmesélni, amikor úgy bámulták őket, hogy az már idegesítő volt, féltek, esetleg a járműről is leszálltak inkább, annyira kellemetlen volt a helyzet.

A Transport for London (TfL) kampányának célja, hogy megvédje a nőket és a fiatal lányokat a „szexuális zaklatás gyakori, ilyen és ehhez hasonló jellegű formáitól” – beleértve a bámuláson kívül a fütyülgetést, beszólogatást, a fogdosást, vagy épp a ruha alá benyúlkálást.

A plakátokat minden esetben figyelmeztetéssel látták el: “A szexuális természetű tolakodó bámészkodás szexuális zaklatás, és nem tolerálandó.” A kampányt meglehetősen sokan dicsérték az interneten mondván, hogy rávilágít arra, hogy hány nő érzi magát kényelmetlenül az ilyenek miatt a tömegközlekedési eszközökön.

A TfL szóvivője azt mondta, hogy „erőteljes üzenetet kíván küldeni az elkövetőknek, hogy a járatain nem tolerálják a szexuális zaklatás semmilyen formáját”. „A szexuális zaklatás az erőszak egyik formája, leggyakrabban nők és lányok ellen irányul nyilvános helyeken” – tette hozzá a közlekedési hálózat szóvivője.

Már a bámulás is bűncselekmény Londonban és rendőrt lehet hívni érte 4

„A nők és fiatal lányok biztonsága abszolút prioritás a TfL számára, és ez az új kampány a TfL azon programjának egyik eleme, melynek célja, hogy mindenki magabiztosan utazhasson a tömegközlekedési eszközökön.”

„A kampány célja, hogy visszaszorítsa az ilyen jellegű viselkedések és incidensek számát, ami a nőkkel és lányokkal szemben a tömegközlekedési eszközökön és más nyilvános helyeken gyakran megtörténik, világossá téve, hogy az ilyesmi semmilyen körülmények közt nem elfogadható, és mindig a lehető leghatározottabban lépünk fel ellene.”

A YouGov UN Women nevű közvélemény-kutatásának eredményei szerint a nők mintegy 70 százaléka szembesült már nyilvános helyen valamilyen fajta szexuális zaklatással, és 10-ből négy nővel előfordult már, hogy fogdosták, vagy akarata ellenére értek hozzá úgy, hogy az kellemetlen volt számukra.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után