Az egyik Tescoban már a tejekre is elkezdtek lopásgátlót tenni Angliában, annyi a lopás 1

A megélhetési költségek válságának súlyossága egyre nyilvánvalóbbá válik, tekintve hogy az egyik Tescoban a tejeket már elkezdték biztonsági címkékkel ellátni a „lopások” számának megugrása miatt.

Az egyik Tescoban már a tejekre is elkezdtek lopásgátlót tenni Angliában, annyi a lopás 3

Ahogy a legfontosabb alap élelmiszerek, például a tea, az olaj vagy a cukor ára egyre emelkedik, az egyik Tesco vásárlói megdöbbenve vették tudomásul, hogy a tejeket már a drága alkoholos italokhoz hasonló bánásmódban részesítik. A Cornwalltól nyugatra fekvő településen, Poolban található Tesco Extra üzletében a tejlopások száma drasztikusan megemelkedett, miközben az infláció tovább rágja az emberek élelmiszerekre szánt kiadásait.

Egy vásárló több tejesdobozt is lefotózott a szupermarketben, amelyeken egyedi biztonsági címkék voltak elhelyezve, amelyeket a pénztárosoknak kell eltávolítaniuk. A Tesco egyik alkalmazottja állítólag azt mondta az egyik vásárlónak, hogy a tejeket a lopások számának emelkedése miatt kezdték el lopásgátlókkal ellátni, bár a szupermarket szóvivője szerint ez a tejek esetében a cégnél nem kötelező.

Azt mondta az egyik vásárló a CornwallLive-nak: „Először nem hittem el, és azt hittem, hogy ez valami vicc vagy véletlen, de hallottam, hogy a személyzet egyik tagja azt mondta egy ügyfélnek, hogy sok tejlopás történt, és ez a módja annak, hogy megpróbálják a tolvajokat elriasztani.”

Az egyik Tescoban már a tejekre is elkezdtek lopásgátlót tenni Angliában, annyi a lopás 4

És nem csak a tej az egyetlen olyan élelmiszer, amelyet a szupermarketeknek meg kellett jelölniük az elmúlt hónapokban. Más vásárlók az Egyesült Királyságban több üzletben is azt tapasztalták, hogy a sajttól és a Lurpak kenhető vajon át a babatejig többféle terméket is lopásgátlóval láttak el. A szupermarketek gyakran azt mondják, hogy az ok a bolti lopásokra vezethető vissza, de sok címkézett termék ára az elmúlt hónapokban azért jelentősen meg is emelkedett.

Szeptemberben volt olyan pillanat amikor 10,1 százalékos volt az infláció és a tej ára egyes szupermarketekben drágább volt, mint a benziné. Egyes üzletek 1,05 GBP-ért árulták a fél literes tejet, vagy literenként körülbelül 1,85 GBP-ért, amikor az üzemanyag ára literenként körülbelül 191 penny volt.

A pasztőrözött fél literes tej átlagos ára 46 penny volt idén januárban, de azóta 41%-kal, 65 pennyre emelkedett októberre… Az Egyesült Királyságban a megélhetési költségek válsága azóta csak tovább mélyült, a fogyasztói árak 11,1%-kal emelkedtek az egy évvel korábbihoz képest, ami több mint 40 éve a legmagasabb.

A vártnál nagyobb növekedés egyik fő mozgatórugója az üzemanyag volt. A fogyasztói árindex (az infláció legelterjedtebb mérőszáma) hónapról hónapra egyébként 2%-kal emelkedett szeptemberhez képest.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után