Már lopásgátlót tesznek a boltokban a vajra és a sajtokra is Angliában, úgy felment az áruk 1

A szupermarketek egyre több helyen már biztonsági címkékkel látnak el olyan hétköznapi árucikkeket is, mint pl. a sajtot, a vajat vagy a csecsemőtápszert, mivel többek közt az infláció következtében elképesztően megemelkedett az áruk.

Már lopásgátlót tesznek a boltokban a vajra és a sajtokra is Angliában, úgy felment az áruk 3

A megélhetési költségek válsága miatt jócskán megugrott a bolti lopások száma a szigetországban, ami arra kényszerít egyre több üzletet, hogy több termékre terjessze ki a mágneses riasztóberendezések használatát, amelyeket általában olyan drága cikkekhez használnak csak, mint a steak, a bor és a kozmetikumok.

Az Asda egyik északkeleten található üzletében lopásgátló matricákat ragasztottak a 750 grammos Lurpak vajakra, amelyeknek az ára ott már 6 font. Ugyanezt a terméket egyes szupermarketekben 7,25 fontért is árulják már, míg egy 500 grammos kiszerelés ára átlagosan jelenleg 4,49 font, ami azt jelenti, hogy durván 33%-kal nőtt az elmúlt évben.

Eközben egy Aldi üzletben már a 3,99 fontba kerülő saját márkás cheddar sajtokat is lopásgátlóval kellett felszerelni. Azt mondják, hogy sok Sainsbury’s üzletben pedig az Aptamil baba-, és anyatejet tartalmazó üvegeket is áruvédelmi címkékkel kell ellátni. A dél-londoni Streathamben található egyik Tescóban címkéket szereltek fel a tápszeres dobozokra is, amelyek némelyike jelenleg már 21 fontba kerül.

A becslések szerint Nagy-Britanniában csaknem 500 millió font értékben loptak el hétköznapi árucikkeket, köztük piperecikkeket és friss termékeket csak az elmúlt egy évben. Ez családonként körülbelül 25 font értékű lopásnak felel meg.

A MyFavouriteVoucherCodes által végzett felmérés szerint a felnőttek mintegy 34%-a mondta azt, hogy ellopott valamit az elmúlt év során az önkiszolgáló kasszánál való fizetéskor mert elfelejtette leszkennelni, ami 22%-kal több, mint egy évvel korábban. A megkérdezett 2584 vásárló 69%-a azt mondta, hogy a megélhetési költségek emelkedése késztette lopásra. De 43%-uk viszont azt mondta, hogy azért történt ami történt, mert a vonalkódot nem tudta beolvasni a kasszánál.

A legtöbbször a boltokból ellopott cikkek a piperecikkek és a higiéniai termékek voltak, ezt követték a friss gyümölcsök és zöldségek, a csecsemő tápszerek és az édességek.

A cég ügyvezető igazgatója, Julian House azt mondta: „A lopást semmilyen körülmények közt nem lehet elnézni. Az eredmények azonban rávilágítanak arra a drasztikus helyzetre, amelybe sokan kerültek a megélhetési költségek válsága során.”

„Sokkal nagyobb arányban vannak olyan emberek, akik a lopáshoz folyamodnak egyszerűen azért mert nem engedhetnek meg maguknak bizonyos dolgokat. Ez olyan társadalmi és gazdasági kérdéseket vet fel, amelyet egyszerűen sokkal komolyabban kell venni és sürgősen kezelni kell.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után