Az Egyesült Királyságban élő EUs polgárok tízezrei veszíthetik el a tartózkodási jogukat, ha a kormány nem lép 1

Az uniós polgárok június végén elveszíthetik jogi státuszukat az Egyesült Királyságban egy Brexit-határidő miatt – figyelmeztettek a képviselők.

Az Egyesült Királyságban élő EUs polgárok tízezrei veszíthetik el a tartózkodási jogukat, ha a kormány nem lép 3

Több, mint 50 parlamenti képviselő írt a kormánynak, hogy emlékeztessék az EU Settlement Scheme-be való jelentkezés közelgő határidejére, ami ugyebár június 30, ha esetleg valaki még nem tudná. Ha az Egyesült Királyságban élő, a becslések szerint durván 4 millió uniós állampolgárnak csak az egy százaléka is elmulasztja a rendszerbe történő jelentkezést, akkor emberek tízezrei találhatják magukat abban a kellemetlen helyzetben, hogy kitoloncolják őket a szigetország területéről.

Neale Hanvey képviselő, aki maga is szívén viseli az Eus polgárok sorsát, azt nyilatkozta, hogy ennek a helyzetnek a lereagálása nagyon jó képet ad arról, „hogy milyen közösség is vagyunk mi valójában”. “A legsérülékenyebb uniós polgárok közül, akik az Egyesült Királyságot választották otthonuknak, most rengetegen kerülhetnek egy teljesen elfogadhatatlan helyzetbe. Egy olyan helyzetbe, amelyet a miniszterelnök maga ígért meg személyesen, hogy nem fordulhat elő. Ezért írtuk közösen ezt a levelet, hogy nyomást gyakoroljunk a miniszterelnökre és kormányára hogy helyesen cselekedjenek.”

„A levelemet aláíró több mint ötven képviselő ezennel felszólítja a miniszterelnököt, hogy sürgősen törölje ezt az önkényes és embertelen határidőt, és adjon automatikus letelepedett státuszt az Egyesült Királyságban lakó összes uniós polgárnak” – tette hozzá.

A belügyminisztérium EU Settlement Scheme-mel kapcsolatos kampánya nem tudott elegendő számú uniós állampolgárt elérni a járvány közepette, amely súlyosan megzavarta a támogatási szolgáltatásokat.

Az Oxfordi Egyetemen tevékenykedő Migration Observatory kutatása azt mutatta, hogy a kiszolgáltatott csoportok, például az idősek, testi vagy szellemi fogyatékossággal élő vagy hajléktalan emberek jóval nagyobb valószínűséggel kerülhetnek ebbe a rettentő kellemetlen helyzetbe. Nemrég például többek közt az is kiderült, hogy az EU-s gondozott gyermekeknek és gondozásból kilépőknek csak 39 százaléka nyújtott be kérelmet a letelepedett státusz megszerzésére, és alig 28 százalékuk biztosította státuszát.

Arra vonatkozóan, hogy a letelepedett státusz meddig érvényes, és hogy elveszíthetjük-e, itt talál mindenki bővebb információt. A rendszerbe való jelentkezéshez pedig a kormány honlapján itt a magyar nyelvű útmutató.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után