Az Egyesült Királyságba való utazás drágábbá válik a turisták, látogatók és a tanulni érkezők számára 1

Rishi Sunak, brit miniszterelnök kormánya bejelentette, hogy a hat hónapnál rövidebb tartózkodás esetére kiváltható brit vízum ára 15 GBP-tal, míg a brit diákvízumok 127 GBP-tal fognak emelkedni a világ minden tájáról érkező utazók számára. Sőt számos tartózkodási engedéllyel kapcsolatos költség is növekedni fog, méghozzá hamarosan.

Az Egyesült Királyságba való utazás drágábbá válik a turisták, látogatók és a tanulni érkezők számára 3

Az új vízumdíjak a tervek szerint október 4-től lépnek majd életbe. Az Egyesült Királyság Belügyminisztériuma közölte, hogy ezáltal a hat hónapnál rövidebb ideig tartó brit vízum díja összesen 115 GBP-ra emelkedik, a diákvízum az Egyesült Királyságon kívülről érkezőknek pedig 490 GBP-ba fog kerülni októbertől.

Az Egyesült Királyság Belügyminisztériuma azt is jelezte, hogy a legtöbb munka- és látogatási céllal kért vízum ára durván 15 százalékkal emelkedik, valamint az elsőbbségi vízumok, tanulmányi vízumok és szponzori igazolások díja pedig legalább 20 százalékkal fog növekedni.

Ez a döntés Rishi Sunak brit miniszterelnök azon júliusi bejelentését követi, amely szerint jelentősen megemelik a vízumkérelmezők által fizetendő díjakat és egészségügyi pótlékokat az Egyesült Királyság államilag finanszírozott Nemzeti Egészségügyi Szolgálatának (NHS) támogatása és a közszféra béremeléseinek fedezése érdekében.

“Emelni fogjuk az ebbe az országba érkező bevándorlók díjait, amikor vízumkérelmet adnak be, és az úgynevezett Immigration Health Surcharge (IHS), ami az az illeték, amelyet az NHS-hez való hozzáférésért fizetnek” szintén emelkedni fog.” – mondta annak idején a miniszterelnök.

“Ezeknek a díjaknak mindegyike emelkedni fog, és ez több mint 1 milliárd GBP-ot fog hozni az államkasszába, ehhez azonban a vízumkérelmek díjainak jelentősen emelkednie kell, és hozzájuk hasonlóan az IHS-nek is” – mondta.

Ezen túlmenően ez a díjemelési hullám számos további vízumkategóriára kiterjed majd, beleértve az egészségügyi és gondozási vízumokat, a brit állampolgárság iránti kérelmeket, a hat hónapra, kettő, öt és tíz évre szóló látogatási vízumok díjait, valamint számos beutazási engedélyt és tartózkodási engedélyt az Egyesült Királyságba munka vagy tanulás céljából. Emellett a határozatlan idejű tartózkodási engedélyekkel és támogatói igazolásokkal kapcsolatos hasonló költségek is emelkedni fognak.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után