Ennyi magyar él Angliában - a brit statisztikai hivatal adatai 1

A Nagy-Britanniában, ezen belül is az Angliában és Walesben élő EU-állampolgárok száma meghaladja a 3,5 milliót – derül ki a brit statisztikai hivatal (ONS) adataiból.

Ennyi magyar él Angliában - a brit statisztikai hivatal adatai 3

A legutóbbi népszámlálás adatai alapján az azt megelőző, 2011-ben tartott népességfelmérés óta – az elmúlt durván tíz év alatt – kicsit több, mint 1 millióval 3,6 millióra emelkedett azok száma, akik EU tagállamokból költöztek át Angliába és Walesbe. Ez a csoport az életvitelszerűen az Egyesült Királyság e két országában tartózkodó nem brit születésűek 36,4 százalékát teszik ki.

Miután az Egyesült Királyság 2020. január 31-én kilépett az EU-ból, azok az EU-s bevándorlók , akik az országban éltek és dolgoztak, megkapták a lehetőséget, hogy kérvényezzék a letelepedett státusz megszerzését, amivel határozatlan ideig az országban maradhatnak a megszerzett összes jogosultságuk megtartásával.

A brit belügyminisztérium adatai szerint ezt eddig az angliai magyarok közül durván 170 ezren tették meg.

A letelepedett státusz megigénylésének végső határideje elvileg tavaly június 30-án lejárt. A brit kormány azonban továbbra is folyamatosan kéri a jogosultakat arra, hogy amennyiben még nem tették meg valamilyen okból, minél hamarabb adják be folyamodványukat, mert a hatóságok a határidő letelte ellenére továbbra is befogadják és elbírálják a kritériumoknak megfelelő, jogos letelepedési kérelmeket.

Az ONS 2022-es adatai szerint Angliában és Walesben a népszámlálás idején 59,6 millióan éltek. Közülük 49,6 millióan születtek az Egyesült Királyságban, vagyis a külföldi születésű állandó lakosok száma durván 10 millió fő volt, vagyis a lakosság durván 17%-a.

Az Angliában és Walesben élő külföldi születésűek listáját az indiaiak vezetik egy több,mint 900 ezres népességgel, mögöttük viszonylag szorosan a lengyelek következnek egy több, mint 740 ezres létszámmal.

A listán lévő első 10 ország közt a közép- és kelet-európai EU-országokból áttelepültek közül még a románok szerepelnek a negyedik helyen durván 540 ezer fővel. Az első 10-ben vannak még többek közt az írek, az olaszok és a németek is.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után