Az Egyesült Királyság rejtett szépségei 1

Valószínűleg kevesen vannak, akik az Egyesült Királyságra gondolva ne tudnának valamit az országhoz kötni. Gondoljunk csak a színes történelmére, a focira, bárokra, zenére, filmekre, irodalomra, magára az angol nyelvre, hogy csak egy párat említsünk a szinte véget nem érő listából.

Anglia, Wales, Skócia és Észak-Írország mind hozzájárul a maga módján, hogy az Egyesült Királyság ennyire sokrétű, színes, egyedülálló hely legyen, illetve az erős gazdasága is okkal vonzza az embereket a világ minden tájáról, hogy ott letelepedve folytassák életüket. Azonban aki turistaként akar az országba látogatni vagy már amúgy is ott él, nem fog csalódni, ha a nagyobb városokból kikerülve ellátogat megcsodálni a vidéket. Persze nem szabad lebecsülni a például London, Edinburgh, Cardiff nyújtotta látnivalókat és kikapcsolódási lehetőségeket sem. Az otthoni zenehallgatás helyett egy élő koncert, a sportfogadás online lehet egy személyesen átélt focimeccs, a google street view pedig sokkal hangulatosabb, ha egy igazi sétáról van szó. A rengeteg múzeum, a világ számtalan országának a konyhája, az éjszakai élet, a történelmi városrészek mind kedvcsinálók lehetnek az arra kíváncsiak számára.

A számtalan ismert és híres látnivalók helyett most vessünk egy pillantást az ország kevésbé ismert, de ugyanannyira látványos nevezetességeire.

Az Egyesült Királyság rejtett szépségei 3

A vaskorszakban létrejött Carn Euny nem más, mint egy ősi település Cornwall megyében. Az Angliai Örökség által felügyelt terület ingyen látogatható az év minden napján. Valami egészen misztikus és különleges hangulatot biztosít a légkör az arra járóknak, amit csak fokozni fog Cornwall megye szépsége.

Továbbra is Angliában maradva érdemes ellátogatni Bath városába és ott felkeresni Combe Kastélyát. A település olyan, mint egy régi ékszerdoboz, ahol mintha megállt volna az idő. Nem csoda, hogy néhány hollywoodi filmet is itt forgattak, például Steven Spielberg rendezésében.

Az Egyesült Királyság rejtett szépségei 4

Skóciába ellátogatva a természetjárás híveit biztosan vonzani fogja Dumfries & Galloway régiója. A lenyűgöző táj mellett itt található Anglia 5. legnagyobb vízesése a Grey Mare’s Tail, előbb-utóbb az arra járó belebotlik Loch Skeen-be, illetve Dumfriesshire legmagasabb pontja, a White Coomb a maga 821 méterével is itt található, ahonnan beláthatjuk a skót tájat.

A szabadban táborozóknak tökéletes helyszín lehet a Walesben található Shell szigete. Nem annyira látogatott, mint a sátortáborok többsége, így itt tényleg egy kis magány és kikapcsolódás vár a túrázókra. Wales nyugati partján található a 3 nemzeti parkok egyikében. A dagálynak köszönhetően naponta kétszer teljes mértékben el vagyunk zárva a külvilágtól, amit fontos észben tartani, mielőtt útra kelünk.

Az Egyesült Királyság rejtett szépségei 5

Innen nem messze, a Snowdonia Nemzeti parkban található Vyrnwy tó, amit az Egyesült Királyság egyik legszebbjeként tartanak számon. Ez egy mesterségesen létrehozott víztározó, aminek létrejöttekor egy kisebb falut is elöntöttek vízzel, így nyáron a vízből kikandikáló épületek teszik még emlékezetesebbé a látogatásunkat. A helyieken kívül kevés turista keresi fel a Vyrnwy tavat, így nem kell nagy tömegre számítanunk.

Az Egyesült Királyság rejtett szépségei 6

Kicsit Észak-Írországba is elkalandozva akár fel is kereshetjük a Morne-falat (The Mourne Wall). A lenyűgöző szépségű tájon egy 1,5 méter magas, s mintegy 31,4 km hosszú fal található, amit a 20. század elején építettek. Elsődleges célja a lábon hajtott jószágok távoltartása volt és körülbelül 20 évig tartott az építése. Mondani sem kell, hogy természetjáróknak ideális célállomás.

Aki kedvet kapott, hogy felkeresse az Egyesült Királyság tájait, annak érdemes jól előre eltervezni az utat, hiszen az ország rengeteg rejtett kis csodával rendelkezik és kár lenne bármiről is lemaradnunk.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után