Az Egyesült Királyság partjainál orosz atomtengeralattjárót észleltek 1

A hírek szerint Vlagyimir Putyin egyik atomtengeralattjáróját észlelték Skócia partjaitól nem messze. Rishi Sunak miniszterelnököt és Grant Shapps védelmi minisztert egy „titkos” eligazításon tájékoztatták a hírről, hogy június elején egy orosz Yasen-osztályú tengeralattjárót észleltek.

Az Egyesült Királyság partjainál orosz atomtengeralattjárót észleltek 3

Egy RAF megfigyelő repülőgép nyomon követte, ahogy Írország nyugati partja mentén haladt egészen Skóciáig. Úgy tudni, hogy a 13 800 tonnás tengeralattjáró elhaladt Nagy-Britannia faslane-i nukleáris haditengerészeti támaszpontja mellett, de anélkül, hogy ténylegesen áthaladt volna a brit felségvizeken.

Az eset azt követően történt, hogy Vlagyimir Putyin elnök ígéretet tett arra, hogy “megbünteti” a Nyugatot, amiért nagy hatótávolságú rakétákkal és 40 milliárd font értékű hitellel támogatja Ukrajnát, befagyasztott orosz vagyon felhasználásával.

Az RAF Poseidon P8 tengeralattjáró-elhárító repülőgépe június 5-én észlelte a Yasen-osztályú legkorszerűbb felszereléssel ellátott tengeralattjárót, a Kazan-t amely szonárbójákat telepített, amelyek képesek a mélyen a tengerszint alatti mozgásokat is nyomon követni.

A NATO-vezetők aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a vészjóslóan közel tevékenykedő, 13 800 tonnás tengeralattjáró esetleg gyenge pontok után kutat a NATO határai mentén. Az orosz tengeralattjáró helyzetének felfedezését követően a részleteket gyorsan továbbították Northwood’s Permanent Joint Headquarters parancsnokságához. A miniszterelnököt és a védelmi minisztert is értesítették.

Az Egyesült Királyság partjainál orosz atomtengeralattjárót észleltek 4

Julianne Smith, az Egyesült Államok NATO-nagykövete a múlt héten egy tájékoztatón jelezte, hogy az a politika, amely megakadályozza, hogy az American Army Tactical Missile System rakétáit orosz szárazföldi célpontok ellen vessék be, esetleg felülvizsgálatra kerülhet. Kijelentette: “Továbbra is figyelemmel kísérjük és alkalmazkodunk Ukrajna folyamatosan változó igényeihez.” Pénteken a G7-tagok 40 milliárd GBP kölcsönről állapodtak meg, amelyet a nyugati országokban befagyasztott orosz pénzek kamataiból finanszíroznak.

A megállapodást azért kötötték, hogy elegendő forrást biztosítsanak Ukrajnának arra az esetre, ha az Egyesült Államok Kongresszusa ismét leállítaná a segélyezést amennyiben Donald Trump megnyeri a választásokat. Joe Biden amerikai elnök egy 10 évre szóló biztonsági egyezményt is aláírt Volodimir Zelenszkij ukrán vezetővel.

Egy magas rangú kormányzati forrás a június 5-i észleléssel kapcsolatban így nyilatkozott: „A miniszterelnököt tájékoztatták – ez a bevett gyakorlat. A kabinetet is tájékoztatják, és szükség esetén a védelmi miniszter megmondhatja, mik a szükséges lépések. Úgy tudom, hogy a tengeralattjáró Yasen osztályú – több cirkáló rakéta kilövésére is képes. Ennek a tengeralattjárónak az észlelése komoly aggodalomra adhat okot.”

Az orosz Kazan tengeralattjáró azóta pénteken megérkezett a kubai Havannába.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után