Az Egyesült Királyság legidősebb háztulajdonosa alig 800 fontért vett házat, ami most 550 000 fontot ér 1

Az idős hölgy, aki mindössze 800 fontért vette a házat, még most is az ingatlanban él – és az értéke mostanra körülbelül 550 000 fontra nőtt az évek során.

Az Egyesült Királyság legidősebb háztulajdonosa alig 800 fontért vett házat, ami most 550 000 fontot ér 3

A 106 éves Winifred Flemming, aki az Egyesült Királyság legidősebb háztulajdonosa, még mindig saját otthonában él. Annyira megszerette a helyet, hogy 77 éve nem költözött el. Tehát a háznak elég sok ideje volt, hogy felértékelődjön  – és ez még mindig jól mutatja az ingatlanárak hatalmas emelkedését az Egyesült Királyságban.

Az 1945-ös 800 fontnak megfelelő összeg ma körülbelül 37 800 font, az éves RPI-infláció alapján számítva – ez manapság sok ember önrészének az értéke, nem pedig a házuké.

Winifred mára dédnagymama lett. A második világháború vége után, 1945-ben vásárolta meg otthonát. A kenti West Wickhamből származó nyugdíjas azt mondja, még mindig fitt és tevékeny, képes gondoskodni magáról – és azt mondja, nincs olyan hely, ahol szívesebben lakna.

Winifred, akit ismerősei Win-nek hívnak, kevesebb mint 1000 fontért vásárolta meg az otthonát – és a becslések szerint az ingatlan ennek legalább 550-szeresét éri mai árfolyamon. A százhat éves nőhöz gondozók járnak, akik hetente néhányszor segítenek neki  a mosásban és a házimunkában, valamint egy kertész, aki karbantartja az első és hátsó kertet. Ez az elmúlt évtizedben elég volt számára ahhoz, hogy otthonosan éljen, és nem is tervezi a közeljövőben, hogy elköltözzön.

Win így emlékszik vissza: „Rendkívül keményen dolgoztam, hogy megengedhessem magamnak ezt a házat – amelyet eredetileg mindössze 800 fontért vettem.  „Amikor West Wickhambe költöztem, gyönyörű környék volt, és mindig is sok barátom volt itt. Annyira jól éreztem magam itt az évek során, és legszebb emlékeim is ide kötnek. Soha nem gondoltam arra, hogy elköltözzek, mivel az egész életem a kávézóm köré épült, amit 28 évig vezettem. Annyi minden változott meg, mióta beköltöztem, hogy nehéz szavakba önteni, mennyire másképp néz ki ez a hely, amikor kilépek az ajtón.  Az itt töltött idő alatt rengeteget csinosítottam a házon, és tényleg tökéletes otthonná vált. Azt tervezem, hogy ameddig csak lehet, a helyemen maradok.”

Win férje, Henry 1997-es halála után megözvegyült, és egészen tavalyig egyedül élt. Azóta magához fogadta legidősebb lányát, Yvonne Bloomot (84), akinek egészségi állapota sajnos az elmúlt 10 hónapban megromlott. Yvonne bipoláris zavarban szenved, és lányára, Janine Bloomra (47) – aki Win négy unokájának egyike – bízták a heti bevásárlást. Janine ugyanabban az időben vásárolt a nagymamájának is, és úgy gondolta, érdemes lenne beköltöztetni az anyját Win házába, hogy egy kicsit könnyebb legyen mindkettőjük gondozása.

Win rendkívül boldog volt, hogy Yvonne visszaköltözött hozzá, és azóta is töretlenül gondozza őt. Yvonne Win egyetlen lánya. Volt egy Brian nevű fia is, aki 2012-ben elhunyt. Janine, aki maga is kétgyerekes anyuka, azt mondta: „A nagymamám hihetetlen nő. Egészen a közelmúltig teljesen önálló  volt, de pont a 103. születésnapja előtt eltörte a csípőjét, ami sajnos kihatott a mozgásképességére. Végtelenül gondoskodó ember, és nem hagyja, hogy a kora befolyásolja pozitív életszemléletét.”

„Eljöhet az idő, amikor el kell kezdenünk gondolkodni azon, hogy keressünk neki egy bentlakásos otthont, de egyelőre nem megy sehova – ezt nagyon is  világossá tette! Még mindig visz egy csésze teát anyának, ha nem érzi jól magát, ami szerintem hihetetlen.”

Win mindig mindenkit emlékeztet arra, hogy a kukákat minden héten ki kell vinni, és mit kell tenni a ház körül. Annak ellenére, hogy gondozók rendszeresen érkeznek hozzá, mindent megtesz, hogy segítsen nekik leporolni és rendet rakni.

„Amikor először jöttünk segíteni, nehezen tudta feladni az irányítást, mert mindig mindent maga akar tenni, bármi legyen is az – ő csak ilyen ember, de azóta nagyon jó viszonyban vagyunk.”  forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után