Alig 19 évesen már házat vett magának teljesen egyedül ez a lány Angliában 1

Egy mindössze évi 12 000 fontot kereső tinédzser lány elárulta, hogy vette meg első otthonát úgy, hogy közben ápolónőnek tanult, és hétvégente mellette egy gyorsétteremben dolgozott.

Alig 19 évesen már házat vett magának teljesen egyedül ez a lány Angliában 3

A 19 éves Isabella Hunter egymaga vásárolt meg és rendezett be egy 107 000 GBP értékű, két hálószobás ingatlant a cumbriai Dearhamben, amelyhez ráadásul még kert és garázs is tartozik.

Ezen a héten Kirstie Allsopp televíziós műsorvezető meglehetősen nagy vitát indított el, amikor azt találta mondani, hogy több fiatal engedhetné meg magának a lakásvásárlást Nagy-Britanniában, ha több áldozatot hoznának. A Location, Location, Location műsorvezetője, aki 21 évesen vásárolta meg első otthonát a családja segítségével, a The Sunday Timesnak így nyilatkozott: „Amikor megvettem az első ingatlanomat, a külföldre utazgatós, kávézós, edzőterembe járós, Netflixezős életstílus még nem létezett.”

Azt is hozzátette, hogy „csak az a kérdés, hogy hol tudsz vásárolni, nem pedig az, hogy tudsz-e vásárolni egyáltalán. Probléma van az ilyesfajta áldozatok meghozatalával manapság.”

De a fiatal Isabella Hunter számára egy ilyen áldozat meghozatala nem jelentett problémát. Azt mondta, hogy kevesebbszer járt el bulizni, hogy pénzt takarítson meg, és „mindig csomagolt oda ebédet magának a munkahelyére, ahelyett, hogy minden nap boltban vett volna magának valamit”.

A gyakornoknővér így nyilatkozott: „Motivált maradtam végig, mert tudtam, hogy mit akarok, és tudtam azt is, hogy ezek a kisebb áldozatok összeadódnak és meg lesz majd a gyümölcsük, ha egyszer összegyűlik a pénz a saját otthonomra.”

Hunter 15 évesen kezdett dolgozni, és 16 évesen nyitott egy Help to Buy megtakarítási számlát. Főiskolai tanulmányai alatt szabadnapjain egy háziorvosi rendelőben vállalt munkát, és hétvégén is dolgozott. „Nekem jól megy a spórolás. Amikor megkapom a fizetésem, még mielőtt bármire is elkezdenék pénzt költeni, egy megadott összeget mindig átrakok a megtakarítási számlámra.” – mesélte a fiatal lány.

A spórolás melletti eltökéltsége és kitartása segített neki több mint 17 000 GBP-t önrészt összegyűjteni a 40 éves futamidejű jelzáloghitel felvételéhez. Azt mondta: „Szerettem volna már nagyon megszerezni az első ingatlanomat, mivel ez függetlenséget ad és anyagi szempontból is jó döntés. Emellett a hitel törlesztőrészlete sokkal olcsóbb, mint a bérlés.”

A lány nem tervezi, hogy itt megáll, és már egy második ingatlan megvásárlására spórol, amit bérbe akar majd adni, „hogy ezzel is befektessen a jövőjébe”.

A tinédzser édesanyja, Kerri Hunter azt mondta, hogy lánya „mindig is nagyon céltudatos volt”. Azt mondta: „Amikor Izzie zsebpénzt kapott tőlünk vagy a nagyszüleitől, mindig félretette és gyűjtötte, hogy később meg tudjon venni valamit, amit akart, így már kicsi korától fogva megértette, hogy spórolnia kell, ha valami nagyobb dolgot akar megvenni magának.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után