egyéni vállalkozók támogatás

Az Egyesült Királyság kormánya nemrég hivatalosan is elismerte a koronavírus (COVID-19) folyamatos negatív hatását az egyéni vállalkozókra nézve, és a furlough rendszer meghosszabbítása után az egyéni vállalkozóknak is a segítségére sietnek.

egyéni vállalkozók támogatás

A brit kormány nemrég módosította az egyéni vállalkozói jövedelemtámogatási rendszert (SEISS) úgy, hogy arányait tekintve megeggyezzen a furlough-rendszer legújabb módosításaival. Az egyéni vállalkozók megsegítésére létrehozott támogatás, amely eddig a november és január közötti időszakra terjedt ki, megemelkedik. Eredetileg csak november hónapra emelték volna fel a korábbi átlagos havi nyereség 80%-ára, decemberben és januárban maradt volna 40%. Szerencsére azonban ezt is felemelték 80%-ra mind a három hónapra, maximum 7500 fontig, amit egy összegben lehet majd megigényelni november hónap végétől.

Emellett a legfrissebb változtatás az az, hogy az időtartamát is megduplázzák, vagyis ezen kívül még egy negyedéves támogatás lesz majd igényelhető. A mostani a november december január hónapokra, a második pedig február, március, április hónapokra. Mind a kettő egy összegben.

Az online igénylés november 30-tól érhető el az érintettek számára. Ha eddig nem tettétek meg, itt tudtok rá jelentkezni.

Az összeg remélhetőleg a második három hónapra is az átlag havi profitunk 80%-a lesz, azonban a kormány ezt egyelőre még hivatalosan nem erősítette meg. Fontos még emellett azt is megjegyezni, hogy a támogatások adóköteles jövedelemnek minősülnek.

Ki jogosult a harmadik SEISS támogatásra?

Akkor lehetsz jogosult a meghosszabbításra, ha jogosult voltál az első és a második támogatásra (bár nem feltétlenül kellett pályáznod is rájuk

Ezekre lesz szükséged az online jelentkezés során:
  • Egyedi adófizetői azonosító (UTR)
  • NI szám (National Insurance)
  • Government Gateway felhasználói azonosító és jelszó
  • Banki adataid, beleértve: bankszámlaszám, sort kód, név a számlán és a bankszámládhoz kapcsolt címed

Korábban azonban a pénzügyminiszter az egyik beszédében azt is elmondta, hogy a cégeknek tervezett 1000 font jutalmat minden februárig megtartott alkalmazott után későbbre halasztják, ami viszont aggodalomra adhat okot, ugyanis ez növeli az elbocsátások valószínűségét rengeteg cégnél.       Forrás

Megosztás