Az Asda egyik dolgozója a szupermarketben ölte meg magát Angliában, de csak napokkal később fedezték fel 1

Az Asda egyik alkalmazottjának holttestét csak három nappal azután találtak meg, hogy munkahelyén kioltotta a saját életét, derült ki nemrégiben az incidens nyomán indított vizsgálatokból.

Az Asda egyik dolgozója a szupermarketben ölte meg magát Angliában, de csak napokkal később fedezték fel 3

Phillip Huntley-t, aki 17 évig a cornwalli Bodminban az Asda egyik szupermarketében dolgozott, egy kollégája fedezte fel idén május 4-én egy ritkán használt személyzeti helyiségben. A vásárlókat azonnal evakuálták a Launceston Road-i szupermarketből, és arra a napra az egész épületet lezárták.

A CornwallLive szerint a rendőrség az 55 éves férfit a helyszínen halottnak nyilvánította, és közölte, hogy a halálának körülményeit nem kezelték gyanús esetként, vagyis idegenkezűség nem valószínű. A vizsgálat során kiderült, hogy az egygyermekes apának 25 éves múltja volt mentális egészségügyi problémák tekintetében, és a halála előtti hat hónapban kétszer is hazaküldték depresszió miatt a munkából.

A kollégák úgy jellemezték Huntley urat – aki épp egy megbeszélt időpontra várt, a szorongásának és depressziójának kezelésével kapcsolatban – hogyan „introvertáltabbá” és „csendesebbé” vált az elmúlt években, mióta a kapcsolata véget ért. Apja, Huw azt mondta a vizsgálat során, hogy „nem tudta elhinni”, hogy a három hónapos várakozási idő az elfogadható határon belül van, és úgy véli, hogy fiát az orvosoknak nagy kockázatúnak kellett volna tekinteniük.

Huntley mindig hajnali 3 órától 11 óráig dolgozott ugyanazokon a napokon és minden héten ugyanabban a műszakban. A munkatársak azt mondták, mindig tudták, mikor kell bent lennie. Utoljára május 1-jén, hétfőn jelentkezett be munkahelyére, egyben ekkor látták utoljára a CCTV felvételein.

Munkatársai aznap jelentették, hogy a szokottnál korábban távozott, ami arra késztette közvetlen vezetőjét, hogy felhívja telefonon, de nem vette fel. Amikor Mr. Huntley másnap reggel nem jelent meg a munkahelyén, további aggodalmak merültek fel az egészségi állapotát illetően, és egy alkalmazott elment hozzá, hogy megnézze jól van-e – de nem volt otthon. A következő két nap pedig a szabadnapja volt. Az üzlet átmenetileg bezárt, de másnap újra kinyitott.

Huntley úr, aki 2007 és 2023 között többször is kért segítséget a depressziója miatt, 2022 végén, majd idén márciusban is „kényszerpihenőre” lett küldve a depresszió miatt. Az elmúlt hónapokban arról számolt be háziorvosának, hogy „súlyos” depresszióval küzd, öngyilkosságot fontolgat, és OCD-s (Obszesszív-kompulzív zavar) tünetei is vannak. Egy telefonhívás során „azonnali segítségért” könyörgött.

Március 1-én végül június 3-ra kapott időpontot, ami három hónappal később volt – de technikailag még mindig a szolgáltatás „elfogadható várakozási idején” belül van. Mivel nem számított „magas kockázatúnak”, Huntley úrnak meg kellett várnia az NHS terápiás értékelését. De az apja, Huw úgy érezte, a háziorvosok egy telefonhívás alapján nem tudják helyesen megállapítani, mennyire veszélyeztetettek a betegek, és azt mondta, hogy „nem hiszi el”, hogy a három hónapos várakozási idő elfogadható.

Az elhunyt férfi apja szerint azonban a fiának „magas kockázatúnak” kellett volna lennie, és a mentálhigiénés szolgálatok létszámhiányát okolta, és azt mondta, az NHS a fiát cserbenhagyta.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után