Üres babakocsival lopkodott mindenhonnan egy terhes pornószínésznő Angliában 1

Egy terhes pornósztárnak a kokainfüggőségét csak úgy sikerült finanszíroznia, hogy egy üres babakocsival portyázott a szupermarketekben, és ellopkodott amit csak tudott.

Üres babakocsival lopkodott mindenhonnan egy terhes pornószínésznő Angliában 3

A 34 éves Roma Lawson a kenti Herne Bay-ből még egy 2500 font értékű gyémántgyűrűt is sikeresen meglovasított egy ékszerüzletből, méghozzá úgy, hogy kicserélte egy 30 GBP-os hamisítványra. A Canterbury Crown Court-on folytatott tárgyaláson az is kiderült, hogyan ment be lopkodni különböző üzletekbe egy öthetes időszak alatt április hónap elejétől kezdődően.

Ellopott termékeket még az egyik Aldi hűtőpultjából is, de egyik alkalommal egy üveg gint és egy üveg whiskyt is sikeresen elhozott anélkül, hogy fizetett volna a kasszánál Sainsbury’s-ben. Az amúgy Romana Ryder néven dolgozó Lawson egy alkalommal hat üveget rejtett el üres babakocsijában.

A lopások egész sora májusban is folytatódott, egyik alkalommal például állateledelt lopott a Tesco Expressből. Ben Wild, az ügyész azt mondta, hogy Lawson olykor másokkal összedolgozva lopott el tárgyakat és élelmiszereket, és volt, hogy inkább egy táskát használt a babakocsi helyett.

Május 27-én ment be a Claybrooks ékszerüzletbe Herne Bay területén, Kentben, és ekkor cserélte ki a 2500 GBP értékű gyémántgyűrűt egy 30 GBP-os hamisítványra. Lawson áprilisban és májusban követte el a bűncselekmények egész sorát, miközben nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetése volt.

Ezt az ítéletet azután szabták ki rá, hogy letartóztatták miután kábítószer hatása alatt vezetett még az év elején, és miután megállították megharapott egy rendőrt, majd félmeztelenül elszaladt. Lawson belemélyesztette a fogát a járőrbe, majd nadrág nélkül rohant végig Margate utcáin.

Üres babakocsival lopkodott mindenhonnan egy terhes pornószínésznő Angliában 4

Ian Bond, Lawson védelmében azt mondta, hogy a lopások egy stresszes időszakban történtek a nő életében. „Társadalmi-gazdasági problémái voltak, jelentős mennyiségű időt töltött beteg anyja gondozásával, és számos alkalommal volt mérgező kapcsolatokban, ahol családon belüli erőszak áldozata is volt.”

A róla készült jelentésben a kokainfüggőségéről is részletesen beszámoltak ami egy alkalmi dolognak indult, de sajnos komoly függőséggé vált. Élettársával együtt élt, teherbe esett, majd rövid időn belül élettársát előzetes letartóztatásba helyezték, majd édesanyja egészségi állapota nagyon leromlott. Lawson mindeközben októberre várja a babát.

Lawson hatrendbeli bolti lopást ismert el, a bíróságon eddig ennyit tudtak rábizonyítani. A bíró úgy döntött, ad neki egy utolsó esélyt, és megkímélte a letöltendő börtönbüntetéstől, hogy segítsen neki egyenesbe jönni.

„Véleményem szerint az Ön kábítószer-függősége áll a kaotikus életmódjának a középpontjában. Arra az álláspontra jutottam, hogy igazságtalan lenne a felfüggesztett büntetés végrehajtása, de meg fogom azt hosszabbítani.” – mondta a bíró.

Négy hónappal megnövelte Lawson nyolc hónapos felfüggesztett börtönbüntetését, és 18 hónapról két évre meghosszabbította azt az időszakot, amely során semmiféle bűncselekményt nem követhet el. Ezenkívül kötelezték egy hat hónapos kábítószer-rehabilitációs program elvégzésére és 154 font költség megfizetésére, bár arra nem kötelezték, hogy fizesse vissza a boltokból ellopott termékek értékét.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után