Az angol font árfolyama mára az Euró alá zuhant egyes helyeken 1

Ki tudja, hol áll meg az angol font árfolyamának mélyrepülése, ami eddig csak gödörnek tűnt, az ugyanis egyre inkább szakadék gyanús, és egyre több embert elgondolkoztat. Számos repülőtéren ma érkezett el a pillanat, hogy ha váltani akarunk, akkor 1 fontért kevesebb, mint 1 Eurót kínálnak.

an108384399bath-england-o

Jelenleg, a legfrissebb információk szerint a szigetország területén már 17 pénzváltó cégnél érkeztünk el oda, hogy az átlagos árfolyam szerint 1 angol font csak 99 eurocentet ér. Sőt ahol a legrosszabb árfolyamon váltanak, ott csak 0.88 eurót kapunk érte. A brit valuta árfolyama 2015 végén tetőzött, akkor majdnem 450 forintot kaptunk érte, aztán a kilépés körüli bizonytalanság elindította a lejtőn, majd a népszavazás eredménye után zuhanásba kezdett, és alig egy hete már csak 353 forintot ért, most azonban tovább zuhant. Jelenleg 335 forintot kapunk fontonként. A helyzet az, hogy 333 forint alatt utoljára 2011-ben volt az árfolyam, durván 5 éve.

A Dollár – Font árfolyam is nagyon közelít az 1:1-es arányhoz átlagosan ugyanis 1.08 dollárt kapunk egy fontért. A kutatást egy országos kérdőívezés segítségével hajtotta végre a FairFX a hétfői nap folyamán, a BBC értesülése szerint. A Nagy-Britanniába érkezőket sokkolta a helyzet. Azt azért tegyük hozzá, hogy még nem mindenhol kapunk 1 Eurónál kevesebbet a fontunkért, az országos váltási átlag árfolyam az 1.11 Euro/Font, de az a tény, hogy a reptereken átbillent, azt jelenti, hogy közel vagyunk hozzá nagyon. Sok turista a reptereken sétálva képeket is posztolt a szomorú valóságról.

Hol fog ez megállni?

Spekulálni lehet, és sokan szeretnek is. A traderek imádják elemezni a diagrammokat, a trendeket és folyton próbálják megjósolni, hogy merre megy majd az árfolyam. A valóság az, hogy rövid távon szinte megjósolhatatlan, hogy mi fog történni, de általánosságban elmondható az, hogy amíg ez a bizonytalanság fennáll a Brexit, és az azt követő események miatt, addig a befektetők minden téren próbálják elkerülni Nagy-Britanniát és annak valutáját is, szóval egyelőre nem nagyon indikálja semmi, hogy az irány megfordulna. Nem kizárt, hogy hamarosan 300 Forintot vagy akár kevesebbet ér majd a font.

Mit jelent ez az angliai magyaroknak

Röviden összefoglalva a következőket. Aki itt él és itt is tervez maradni, azoknak nagyon nem kell tövig rágni a körmüket, mert a fizetésünk vásárló értéke az országhatárokon belül nem nagyon változott. Az árfolyam zuhanása akkor rossz, hamás valutára, pl dollárra vagy forintra akarjuk váltani fontjainkat. Sok magyar támogatja a családja otthon maradt tagjait, vagy fizeti a hiteltörlesztőket, vagy megy haza rendszeresen otthon pénzt költeni. Na nekik, sajnos most NEM JÓ.
1000 beváltott angol fontért 2015 decemberben még 445,000 forintot kaptál, most pedig 335,000-et. Ez 110 ezer forint mínusz ami azt jelenti, hogy 10 hónap alatt 25%-os csökkenés. Az rengeteg. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha te angliai magyar vagy, és gyűjtesz arra, hogy majd hazamész, akkor az összes pénz amit összegyűjtöttél idáig, amit majd be fogsz váltani, az csak a 75%-át éri annak az összegnek, amit tavaly decemberben kaptál volna érte.

Lassan tényleg elérjük azt a határt, ahol az összes olyan kint élő magyar, aki pénzt gyűjteni jött, elgondolkozik, hogy érdemes-e itt maradni. Egy felmérérs szerint azonban a kint élő magyarok, akik innen elmennek a legtöbben nem haza mennek, hanem más országokba, a legtöbbször az EU területén lévő országba, vagy az államokba.    Forrás: Standard

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után