Autóval hajtottak a Buckingham-palota kapujának 1

Fegyveres rendőrök lepték el az egész környéket, miután egy autó a Buckingham-palota kapujának csapódott a hajnali órákban.

Autóval hajtottak a Buckingham-palota kapujának 3

A rendőrség megerősítette, hogy egy férfit szándékos károkozás miatt letartóztattak. Az incidensről videofelvétel is készült, amelyeken a rendőrök épp azt kiabálják: „Tartsd a kezed a fejeden!”. Egy szemtanú „hangos csattanásról” számolt be, amikor a jármű nekicsapódott a híres királyi rezidencia kapujának London központjában.

Azt mondta: „Hangos csattanást hallottam, és akkor odanéztem, és azt láttam, hogy az autó a Buckingham-palota kapujának ütközött. A rendőrség elég gyorsan a helyszínre érkezett, és pillanatok alatt kiszedték a férfit a kocsiból és letartóztatták.”

Autóval hajtottak a Buckingham-palota kapujának 4

A Met Police szóvivője azt közölte, hogy személyi sérülés nem történt az incidens során.

Bár a néhai Erzsébet királynő a Buckingham-palotában élt, az épület mára már inkább csak a nagyobb szertartások színhelyeként szolgál, mivel Károly király mostanság a Clarence House-t használja királyi rezidenciájaként.

Bár dolgozni azért rendszeresen jár oda, az nem valószínű, hogy pont ott volt, amikor az incidens történt.

Autóval hajtottak a Buckingham-palota kapujának 5

A rendőrség szóvivője a következőket mondta a történteket követően: „Március 9-én, szombaton körülbelül 02:33-kor egy autó nekiütközött a Buckingham-palota kapujának. A fegyveres rendőrök a helyszínen elfogtak egy férfit, akit a bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt letartóztattak, de kivizsgálásra bevitték egy közeli kórházba. Sérülésekről nem érkezett jelentés. Már folyamatban vannak a vizsgálatok az incidens előzményeinek és körülményeinek pontosabb megértésére.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után