A brit miniszterelnök mai nagy bejelentése a támogatások és az NI eltörlése kapcsán 1

A támogatások csökkentésével finanszírozható lenne a munkavállalók társadalombiztosítási járulékának (NIC) eltörlése a következő parlamenti ciklus végére – mondta Rishi Sunak kormányfő az általános választásokhoz közeledvén az egyik legfrissebb nyilatkozatában.

A brit miniszterelnök mai nagy bejelentése a támogatások és az NI eltörlése kapcsán 3

Mr. Sunak, akinek pártja a legtöbb közvélemény-kutatásban két számjegyű százalékpontos lemaradásban van a Munkáspárt mögött, ragaszkodott ahhoz, hogy „jelentős előrelépés” történhet az NIC (National Insurance) felszámolása felé a következő parlamenti ciklus során, miután az ötletet a pénzügyminiszter a tavaszi költségvetésben már felvetette.

A Sunday Timesnak adott interjújában Sunak úr kifejtette azon szándékát, hogy konzultáljon a munkaképes korúak támogatásainak csökkentésével kapcsolatos új tervekről, „hogy megbizonyosodjunk arról, hogy fenntarthatóan folytatni tudjuk az adócsökkentéseket”. Jeremy Hunt bejelentette, hogy áprilistól 2 pennyvel csökkenti a társadalombiztosítási hozzájárulás összegét fontonként azzal a homályos ígérettel, hogy végül egy egyszerűbb adórendszert hoz létre, és fokozatosan teljesen megszünteti.

Mr. Sunak azt is kihangsúlyozta, hogy véget szeretne vetni annak a „feleslegesen összetett” rendszernek, amelyben mind a jövedelemadó, mind a társadalombiztosítási járulék (NIC) egyaránt jelen van.

„Az összes pénz végül ugyanabba a kasszába kerül a közszolgáltatások finanszírozására. Tehát… hosszú távú ambíciónk az, hogy véget vessünk ennek az igazságtalanságnak, hogy addig csökkentsük az NIC-t, amíg meg nem szüntetjük teljesen, mert ez a legjobb módja a kemény munka jutalmazásának, az adórendszer egyszerűsítésének és az általam helyesnek tartott társadalom felépítésének.”

A munka kettős adóztatásának megszüntetésére irányuló tervet a társadalombiztosítási járulék megszüntetésével a Munkáspárt finanszírozatlan ígérgetésnek nevezte, és kihangsúlyozták, hogy ez körülbelül 46 milliárd fontjába kerülne az államnak.

A tekintélyes független Institute for Fiscal Studies szervezet vezetője, Paul Johnson kijelentette, hogy ez a terv „nem éri meg annak a papírnak az árát sem, amelyre nyomtatták, hacsak nem mutatnak hozzá pontos elképzelést a finanszírozásának módjáról”.

A miniszterelnök azonban azt mondta: „Hat hónap alatt két alkalommal összesen egyharmadával csökkentettük a társadalombiztosítási járulékot. Ez is azt mutatja, hogy teljesítjük az ígéretünket, és tovább tudunk haladni előre, bár fontos, hogy ragaszkodjunk a tervhez, és akkor a következő parlamenti ciklus során további jelentős előrelépéseket tehetünk a cél elérése felé.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után