Általános vészhelyzetet jelentettek az egyik angliai repülőjáraton: a felszállást követően „hibát fedeztek fel a fedélzeten” 1

Az Angliából a Kanári-szigetekre tartó egyik Jet2-es repülőgép kénytelen volt ma reggel (április 4.) kényszerleszállást végrehajtani, miután a pilóták nem sokkal felszállás után „hibát fedeztek fel a fedélzeten”.

Általános vészhelyzetet jelentettek az egyik angliai repülőjáraton: a felszállást követően „hibát fedeztek fel a fedélzeten” 3

A járat 8.45-kor szállt fel a Leeds Bradford repülőtérről, és Fuerteventura népszerű üdülőhelyére tartott épp, amikor 9 óra után nem sokkal a pilóta kényszerleszállás végrehajtására kényszerült az East Midlands repülőtéren.

A Jet2 szóvivője a The Independentnek ezt mondta: „A Leeds Bradfordból Fuerteventurába tartó LS249-es járat az ilyenkor szokásos eljárást követte, és ma reggel az East Midlands repülőtérre szállt le, egy kisebb hibajelzés miatt. A repülőgép biztonságosan leszállt, az utasokat egy másik repülőgépre helyezik át, és kicsivel később a célállomásra szállítják.”

A légitársaság egyelőre nem közölt részletesebb információt a probléma természetéről, ami miatt azonnali landolásra volt szükség.

Simon Hinchley, az East Midlands-i repülőtér üzemeltetési igazgatója így nyilatkozott a történtek kapcsán: „Egy járatnak kényszerleszállást kellett végrehajtania ma reggel az East Midlands-i repülőtéren, ezt az incidenst a vészhelyzeti eljárásainkkal összhangban kezeltük. Azon dolgozunk, hogy az érintett utasok a lehető leghamarabb folytathassák útjukat.”

A Jet2 megerősítette a BBC News-nak, hogy az érintett utasokat a lehető leghamarabb egy másik gépre szállítják át, hogy folytathassák útjukat.

A Flightradar24 által az X oldalán közzétett tweetben ez áll: „Miután elindult Leeds Bradfordból (LBA), 0900UTC-kor az LS249-es Fuerteventura (FUE) irányába tartó járat, általános vészhelyzetet jelentett. Az ok jelenleg ismeretlen. A repülőgép jelenleg is az East Midlands-i repülőtéren tartózkodik.”

Februárban egy Tenerife felől Birminghambe tartó másik Jet2-es repülőgépnek is kényszerleszállást kellett végrehajtania, miután állítólag füstöt észleltek az utastérben.

Az Airbus A321neo-t szabályszerűen a portugáliai Faro repülőtérre irányították, ahol mind a 220 utast biztonságos körülmények közt leszállították a gépről. Az incidens komoly beavatkozást igényelt, 80 tűzoltó, a rendőrség és a polgárőrség egységei is kint voltak a helyszínen.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után