húsipar anglia munkaerőhiány

A hentesek és más húsipari munkáltatók azt tervezik, hogy foglyokat és volt rabokat vesznek fel a munkaerőhiány enyhítése érdekében. A brit húsipar vezetői találkoztak a kormány egyes tagjaival, hogy megvitassák, hogyan tudnának a vállalkozások együttműködni a börtönökkel, hogy feltöltsék az üres állások egy jelentős részét.

Akkora a munkaerőhiány, hogy börtönökből rabokat akarnak felvenni rengeteg munkahelyre Nagy-Britanniában 1

Az Egyesült Királyság húsiparában mintegy 14 ezer betöltetlen állás van jelen pillanatban – közölte a Független Hússzállítók Szövetsége a BBC -vel. Ez a brit húsfeldolgozók szövetsége szerint az iparban dolgozó összes embernek mintegy 15 százaléka.

A Független Hússzállítók Szövetsége beismerte, hogy az iparág a Brexit és a Covid együttes hatása miatt extrém “toborzási válsággal” küzd az utóbbi hónapokban.

A tervek szerint azok a fogvatartottak lennének a program első számú jelöltjei, akik részt vesznek a Release On Temporary License (ROTL) programban. A programban résztvevő személyek egy rövid időre elhagyhatják a börtönt, például, hogy fizetett vagy fizetetlen munkát végezzenek, vagy ha például egy családtagjuk nagyon beteg, vagy hogy elkezdjenek visszailleszkedni a társadalomba, mielőtt végleg szabadulnának. Ez a lehetőség tehát mind munkatapasztalat, mind a beilleszkedés szempontjából sok rabnak hasznos lehetne.

Tony Goodger, a Független Hússzállítók Szövetségének tagja elmondta, hogy együttműködnének az Igazságügyi Minisztériummal az üres pozíciók mielőbbi betöltése érdekében. Goodger elmondta, hogy tudja, hogy egyes szervezetek már működtek együtt a ROTL programban levő rabokkal, és a visszajelzések szerint rendszerint „szorgalmasak voltak és gyorsan betanultak”.

A pulyka ​​feldolgozó cégóriás, a Bernard Matthews az egyik legismertebb olyan vállalat, amely rendszeresen alkalmaz rabokat. Alkalmazottai gyakran látogatják a börtönöket toborzás céljából, és sokszor szerződést ajánlanak raboknak úgy, hogy amikor szabadulnak, egyből legyen munkájuk.

A Covid miatt rengeteg a húsiparban dolgozó ember máshol keresett munkát, emellett az EUs polgárok sokan elköltöztek az országból a Brexit miatt, így az iparág most minden követ meg kell hogy mozgasson új alkalmazottak után kutatva.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után