Akkor most mikortól is találkozhatunk végre többen a barátainkkal / szeretteinkkel Angliában? 1

A brit kormány óvatos ütemterve, amely a koronavírus miatti lockdownból fokozatosan kivezeti az országot a héten elérte első szakaszát. A diákok visszatértek az osztálytermekbe, a gondozó otthonok pedig egy rendszeres látogatót engedélyeznek végre a lakóiknak.

Akkor most mikortól is találkozhatunk végre többen a barátainkkal / szeretteinkkel Angliában? 3

De a társadalmi érintkezés körül továbbra is szigorú korlátozások vannak érvényben a szigetország területén, amelyek várhatóan legkorábban majd csak március 29-én enyhülnek.

A másik háztartásban élő emberrel való találkozás szabályai kissé enyhültek március 8. óta, bár ez nem igazán nevezhető számottevőnek. Jelenleg Nagy-Britanniában az emberek egy, a háztartásukon kívüli személlyel találkozhatnak egyszerre kint a szabadban, kávézni vagy piknikezni. Összehasonlítva a korábbi szabályokkal, március 8. előtt csak testmozgás céljából engedélyezték a találkozást.

Azonban a korlátozások feloldásának következő lépcsője március 29-től lehetővé teszi majd az emberek számára, hogy kettőnél több háztartásból maximum hat fő találkozhasson, vagy csak két háztartásból, viszont akkor akárhányan összegyűlhetnek. Még mindig csak kint a szabadban lesz lehetőség így összefutni ismerőseinkkel, azonban már a kerthelyiségekbe szervezett összejövetelek is megengedettek lesznek.

Az előző lezáráskor a hatos szabály szigorúbb volt, és oda vezetett, hogy nagyobb családokat büntettek meg a létszám túllépése miatt. De ezt most megváltoztatták a „nagyobb rugalmasság” lehetővé tétele érdekében. A két háztartásra vonatkozó rész hasznosabb lesz a családok számára, míg a 6-os szabály valószínűleg segít majd a különböző háztartásokban élő embereknek, mert rengetegen laknak albérletekben többen közös szállásokon, szétszórtan.

A társadalmi távolságtartási szabályok azonban továbbra is érvényesek lesznek a különböző háztartásokból származó emberekre, még akkor is, amikor kint találkoznak a szabadban. Az embereket arra is kéri a kormány, hogy minimalizálják a más háztartásokkal való szocializálódás gyakoriságát, hogy a fertőzés kockázata a lehető legkisebb legyen.

Ezek a korlátozások továbbra is érvényben maradnak majd, ahogy a vendéglátóhelyek április 12-től fokozatosan megnyílnak, ami azt jelenti, hogy a hatos szabály az éttermekben és a kocsmák kertjeiben étkező csoportokra is vonatkozik majd. A korlátozások fokozatos feloldását részletező ütemtervet itt találod: Részletes ütemterv.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után