Fokozódik a botrány: a királyi család független ügyvédi irodát bérelt fel 1

A Buckingham-palota külső ügyvédi irodát bérelt fel egy független vizsgálat lefolytatására a Sussex-i hercegnő, Meghan Markle elleni zaklatással kapcsolatos vádak miatt.

Fokozódik a botrány: a királyi család független ügyvédi irodát bérelt fel 3

Meghan és Harry múlt heti, világszinten nagy port kavaró Oprah-interjúja előtt, a Buckingham Palotából származó több hírforrás is azt állította, hogy a királyi család „készen áll arra, hogy friss híreket, infókat tegyenek közzé az ifjú pár viselkedését illetően, ha támadólag lépnek fel ellenük”. Ez az ellentámadás most úgy tűnik megkezdődik, mivel a The Sunday Times értesülése szerint a Buckingham Palota egy független ügyvédi irodát von be, hogy kivizsgálja a zaklatással kapcsolatos vádakat.

Jason Knauf, aki akkoriban a hercegnő kommunikációs csapatának tagja volt, 2018-ban tett panaszt ellene, arra hivatkozva, hogy két személyes asszisztenst is elűzött, és egy harmadik bizalmát is aláásta.

Egy a királyi családhoz közeli forrás a The Sunday Times-nak azt mondta: „A legrosszabb események, sztorik eddig még elő sem kerültek. Van ott még néhány kínos történet…” Egy másik magát megnevezni nem kívánó forrás szintén azt nyilatkozta, hogy nagyon sok dolog van még, ami kitudódhat.

Meghan szóvivője a hónap elején ellene felhozott állításokra válaszolva elmondta: „A hercegnő nagyon szomorú a karaktere ellen elkövetett legutóbbi támadás miatt, különösen olyan személyként, aki maga is megfélemlítés célpontja volt, és mélyen elkötelezett a fájdalmat és traumát átélt személyek támogatásában.”

Eközben Harry herceget pedig „képmutatással” vádolták meg a walesi herceg szövetségesei, azt állítva, hogy Harrynek az apja nem „fordított hátat”, sőt állításuk szerint pénzügyileg támogatta a herceget, míg Amerikában sikeresen le nem telepedtek.

A királyi család körüli rendkívül feszült helyzetet az egész világ árgus szemekkel figyeli az utóbbi hetekben. Cambridge hercege, Vilmos, Harry bátyja, aki állítólag csak nemrég beszélt a testvérével a botrányt elindító interjút követően, a múlt héten nyíltan kijelentette, hogy a családja „egyáltalán nem rasszista”.

A Sussex-i herceg és hercegnő (Harry és Meghan) várhatóan nem lesznek meghívva, hogy vegyenek részt a vizsgálatban, annak ellenére, hogy ők ezt kérvényezték. A felülvizsgálat részeként bizonyítékokat gyűjtenek majd a korábbi és jelenlegi személyzet tagjaitól egyaránt. A Times szerint a palota elhatározta, hogy a vizsgálatot „nem szabad nyilvánosan lefolytatni” annak biztosítása érdekében, hogy „egyik résztvevő se aggódjon” (annak eredménye miatt). Úgy tudni, hogy a vizsgálat azonnal kezdetét is vette, és nincs kiszabva rá határidő, hogy mikorra kell „eredményt hirdetni”.           Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után