Agyonlőttek két fiatalt egy harmadikat pedig életveszélyesen megsebesítettek Londonban 1

Két fiatal férfit agyonlőttek, egy harmadik pedig az életéért küzd egy utcai lövöldözést követően, ami London keleti részén történt kedd hajnalban. Számos rendőrt küldtek az ilfordi Henley Roadon történt lövöldözés helyszínére nem sokkal éjfél után 0:16 körül.

Agyonlőttek két fiatalt egy harmadikat pedig életveszélyesen megsebesítettek Londonban 3

A mentők hívták a rendőrséget, miután verekedésről és lövésekről érkeztek bejelentések. A helyszínen a rendőrök és a mentők három férfit találtak lőtt sérülésekkel. Egy húsz év körüli fiatal férfi a helyszínen életét vesztette. Egy másik, szintén a húszas éveiben járó férfi pedig nem sokkal később halt bele a sérüléseibe az orvosok minden erőfeszítése ellenére.

A szomszédok attól tartanak, hogy a fegyveresek a lövöldözést szándékosan az éjfél körüli diwali ünnepségre tervezték, így a tűzijáték elnyomta a lövések hangját. Egy helyi lakos, akit egyszer már megkéseltek a környéken, azt állította, hogy a lövöldözés célzott és előre eltervezett támadás volt.

Azt mondta a The Standardnak: „Bent voltak páran a házban, és néhány srác betört, és egyszerűen csak lelőtte őket. Ez egy olyan ház, ahova csak át szoktak menni páran lazulni. Bizonyára azt tervezték, hogy a Diwalival egy időben hajtják végre a támadást. Ez a banda úgy időzítette a támadást, hogy egybeessen a tűzijátékkal, hogy ne tűnjön fel senkinek.”

Agyonlőttek két fiatalt egy harmadikat pedig életveszélyesen megsebesítettek Londonban 4

„Teljesen brutális és könyörtelen. Abban az időben mindenhol tűzijátékok robbantak, az egyik majdnem fejbe talált.”

A Scotland Yard is megerősítette, hogy egy Henley Road-i házban történt verekedés miatt kaptak riasztást, ahol lövések is eldördültek. A szóvivő azonban nem mondta meg, hogy pontosan hol történt a lövöldözés.

Az 50 éves Shama Ahmad, akinek lakása alig néhány méterre van attól a helytől, ahol a férfiakat lelőtték, valósággal sokkot kapott a történtek láttán.

„Közvetlenül a lakásom előtt tűzijáték volt, így a tűzijáték miatt nem hallatszottak a lövések” – mondta. „De sikoltozást és kiabálást hallottam utána. Többen csak menekültek. Aztán kijött a rendőrségi helikopter, és mindent leállítottak és lezártak. Szörnyű és ijesztő volt. Nagyon óvatos vagyok, és azt tanácsolom másoknak is, hogy ne legyenek kint az utcán este 10 után. Nagyon óvatosnak kell lenni.”

A rendőrség szóvivője így nyilatkozott: „A harmadik, 30 év körüli áldozatot kórházba szállították, ahol továbbra is kritikus állapotban van. A nyomozásnak ebben a korai szakaszában még nem történtek letartóztatások. A körülmények vizsgálata folyamatban van.”

A kedden délután 3 óra 30 perckor tartott sajtótájékoztatón a met rendőrfelügyelője, Mr. Holgate azt mondta megérti a lakosok aggodalmát a „borzalmas incidens” miatt, és közölte, hogy rendőrök fognak járőrözni a területen.

A kettős gyilkosság hat napon belül az ötödik gyilkosság Kelet-London tíz mérföldes körzetében.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után