A Wizz Air megmagyarázta a késései okát Nagy-Britanniában… Ki mit gondol? 1

2022-ben a légiközlekedési ágazatnak számos nehézséggel kellett megküzdenie, többek közt ezzel magyarázza a Wizz Air, hogy miért ők voltak a legpontatlanabbak a brit légiiparban.

A Wizz Air megmagyarázta a késései okát Nagy-Britanniában… Ki mit gondol? 3

A Wizz Air a hétfőn közzétett közleményében azt reagálta az őket ért kritikákra, hogy mindent megtesznek azért, hogy az utasok időben odaérjenek a kiválasztott úti céljaikra, tavaly azonban számos kihívás – főként a földi kiszolgáló személyzet és a légiirányítás területén tapasztalható munkaerőhiányból fakadóan – érte a teljes nemzetközi iparágat, melyek következtében a légitársaság “2022-ben sajnos kevésbé volt pontos”.

Hozzátették ugyanakkor, hogy mindeközben folyamatosan felülvizsgálják és javítják munkafolyamataikat, és 2023-ban elmondásuk szerint már tapasztalható, hogy jelentős a javulás a járatok pontos üzemeltetésében, “amelyet remélhetőleg az utasok is érzékelnek”. A légitársaság Egyesült Királyságból közlekedő járatainak késéseit idén már több mint 40 százalékkal csökkentették a 2022-es szinthez képest – írták.

A napokban közzétett adatok szerint a Wizz Air volt a legrosszabb légitársaság a brit repülőterekről érkező járatok közül, a késések tekintetében, ráadásul már zsinórban a második éve.

Az angliai magyarok által sokat használt légitársaság gépei átlagosan 46 perccel és hat másodperccel indultak később a menetrendben szereplő időponthoz képest 2022-ben. Ez több mint háromszor több volt, mint az előző évben, amikor a Wizz Air a pontosság tekintetében is az utolsó helyen végzett.

A Wizz Air nyolc brit repülőtérről üzemeltet rövid távú járatokat, köztük Birmingham, Edinburgh, Gatwick és Luton. Az elemzés figyelembe vette a több mint 2500 járattal rendelkező légitársaságok összes menetrend szerinti és charter indulását az Egyesült Királyság repülőtereiről.

A Wizz Air után a Tui végzett a második helyen 40 perc és 18 másodperces átlagos késéssel, a Qatar Airways pedig 31 perc 48 másodperccel a harmadik helyen. A legjobb teljesítményt a Norwegian Air Shuttle érte el, mindössze 13 perc és 42 másodperces átlagos késéssel.

Ki mit gondol a késéseket illetően? Tényleg érezhetően sokat késtek a gépek? Idén észlelhető a javulás? Vajon tényleg a földi kiszolgáló személyzet és a légiirányítás területén tapasztalható munkaerőhiány okolható?     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után