Aki elhagyta Londont egy megfizethetőbb városért, és nem bánta meg 1

Birmingham nem a legjobb város az Egyesült Királyságban, de szeretne az lenni és nekem ez tetszik. Csatoljátok be az öveteket, mert most rátok zúdul egy csomó statisztika! Készen álltok?

800px-Birmingham_town_hall

A Statisztikai Hivatal adatai szerint 58,220 30 és 39 év közötti ember hagyta el Londont 2012. júniusa, és 2013. júniusa között. Ez rekordnak számít.  A 36 éves férfiak és a 34 éves nők voltak legtöbben a távozók között. Hova mentek? Hol lehet jobb? Birmingham. Igen, Birmingham (Ne nevessetek!) Egy év alatt kb. 5,480-an költöztünk a fővárosból a legvonzóbb Birminghambe. A második volt Bristol 3,290 majd Manchester 3,260 fővel. Őt követi Nottingham 2,990 illetve Oxford 2,720 Londonból érkezett új lakóval.

Bevallom, hogy eredetileg is birminghami vagyok. Ezt el akartam hallgatni, mert tudom, így mindenki azt hiszi, hogy csak hazaköltöztem, de ez tévedés. 12 évig éltem Londonban. Az otthonom volt, mi több az összes barátom otthona maradt. Szerettem Londont, és most is szeretem. Birmingham Bristol és Cardiff mellett egyike volt annak a három városnak, amelyeket fontolgattunk a feleségemmel. Óriási visszalépésnek tűnt. Végül mégis az értékeivel győzött meg.

birmingham-apartment-report-2013

Egyáltalán nem éreztem Lojalitást vagy odatartozást. Egyszerűen Birminghamtől kaptam a legjobb ajánlatot. Sehol nem ígértek jobban fizetett állást, itt voltak legjobbak az ingatlan árak, a kultúra, az éttermek, a bárok. Jók az iskolák, az óvodák, tágas a tér, és alacsonyak az újonnan alapított vállalkozások indulási költségei.  A legfontosabb azonban a törekvés. Nem ez a legjobb város az Egyesült Királyságban, de azzá akar lenni, és nekem ez nagyon tetszik. Van lendülete, és én szívesen hozzájárulok ehhez.

Érkezőben volt a gyermekünk. Londonban nézegettünk félig meddig jó lakásokat borzalmas környékeken és borzalmas lakásokat félig meddig elfogadható környékeken, mire rájöttünk, hogy nem kell kompromisszumot kötnünk.

A londoni házak átlagosan 400 ezer fontba kerülnek. Birminghamben ugyanez csak 133 ezer. Mindezen túl azt hiszem megelégeltük a mindennapi rendszeres tumultust. Metróval be a városba dolgozni, aztán el a bárba, este ki a városból haza. A kislányomnak inkább egy kertre lett volna szüksége. Aki kíváncsi, hogy számokban kifejezve mi a különbség London és a vidéki megélhetés közt, az itt megtalálja.

A legnehezebb mégsem ez volt, hanem elmondani az embereknek. Egy folyóirat szerkesztője vagyok, és a média világában London vonzereje elképesztően nagy. Sokan néztek rám zavarodottan, amikor elmondtam, hogy Birminghambe költözöm, és ez nagyon kínos volt. Mégis sokkal nagyobb ostobaság lett volna Londonban maradni kizárólag a város hírneve miatt, szemben azzal, amit ténylegesen kínál.     Forrás: Independent

Megosztás