A személyes megjelenés nem pótolható 1

Ha nincs személyes ismerősöd, aki beajánlana egy jó munkahelyre, gyűjtsd össze azoknak a munkaadóknak a listáját, ahol szívesen dolgoznál. Ne csak az interneten vagy újságban meghirdetett állásokra gondolj. Sok olyan állás van, amelyről csak a bennfentesek tudják, hogy hamarosan megüresedik, vagy nemrég megüresedett, de még nem hirdették meg. Ha profi módon teszed a dolgod, nem is fogják. Hiszen te éppen ott vagy, jókor, jó helyen, és véletlenül van nálad egy CV is.

Business people

Tehát ne szégyenlősködj! Menj be bátran, és keresd a HR menedzsert! A személyes megjelenés semmivel sem pótolható. Persze rejt magában némi kockázatot, de mivel ezzel tisztában vagy, felkészülsz a kockázat kezelésére is. A fontos emberrel való találkozáskor összesen hat másodperced van arra, hogy kedvező benyomást kelts magadról. Talán csak képes vagy összeszedni magad ennyi időre! Ugyanis pontosan tudod, mikor indul a stopper: Az első szemkontaktuskor.

 

Mondani nem sok mindent lehet ennyi idő alatt, de azt tedd helyesen, lehetőleg kevés akcentussal, barátságos, megnyerő modorban! Igazán döntő szerepe azonban a testbeszédnek lesz: elegancia, testtartás, a mozdulatok dinamikája, a fejtartás, a mosoly természetessége. Sok helyre be fogsz menni. Tekintsd mindegyiket főpróbának! Amikor kijössz az ajtón, mindig pontosan tudni fogod, hogy legközelebb mit fogsz másként csinálni. Tizedikre már rutinos profi leszel. Ekkor kezdd el felkeresni azokat a cégeket, ahol legszívesebben dolgoznál!

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után