A szakértők szerint túl veszélyes lenne feloldani a lockdownt karácsonyra Nagy-Britanniában 1

Matt Hancock, brit egészségügyi miniszter nemrégiben azt nyilatkozta, hogy „ígéretes jelei” vannak a második országos lockdownnak, ugyanis a koronavírus fertőződések napi mennyisége elkezdett csökkenni. Ugyanakkor a szakértők eközben arra figyelmeztettek, hogy a korlátozások feloldása karácsonykor a járványnak egy harmadik hullámához is vezethet.

A szakértők szerint túl veszélyes lenne feloldani a lockdownt karácsonyra Nagy-Britanniában 2

Az egészségügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy az országban a koronavirusos esetek számát mutató diagram kezd „ellaposodni” az országos korlátozások bevezetésének köszönhetően. A legfrissebb adatok szerint az Egyesült Királyságban az új fertőzések hétnapos átlaga végre elkezdett csökkenni a korábbi adatokhoz képest.

„Én inkább úgy fogalmaznék hogy a görbe laposodni kezdett végre, mert azért egy fecske még nem csinál nyarat. Ugyanakkor azért mindenképpen biztatóak a jelek, és azt bizonyítják, hogy a lockdown tényleg eredményes a járvány megfékezésében.” – mondta Mr. Hancock a BBC Radio 4 Today nevű programjában.

Neil Ferguson professzor, akinek tanácsai az első országos lockdown bevezetéséhez vezettek, a napokban szintén elmondta, hogy az új fertőzöttek száma elérte a tetőpontot, és a korlátozások szigorításának köszönhetően lassan csökkeni kezd. Hangsúlyozta azonban, hogy „a következő hónap során szükség lehet a társadalmi korlátozások megtartására Anglia nagy részén, hogy megakadályozzuk azt, hogy az eddig elért sikerek kárba menjenek”.

Az Imperial College London epidemiológusa a The Guardian-nak ezt mondta: „Most már egyértelmű bizonyítékaink vannak arra, hogy a 3. készültségi szint intézkedései a fertőzési arány csökkentése kapcsán hatékonyan működtek számos területen. A 2. készültségi szintnek is volt eredménye, de kisebb. A döntés a politikusok kezében van, de ha nem akarjuk, hogy a fertőzések száma december 3-tól újra megugorjon, akkor az a véleményem, hogy a 2. és a 3. készültségi szint közötti intézkedésekre az ország nagy részén szükség lesz.”

Eközben a kórházak vezetői országszerte azt követelik, hogy a legfelsőbb készültségi szint váljon az új normává országszerte, és egyes területeken pedig hosszabbítsák meg a lockdown időtartamát.

Boris Johnson a jövő héten ismerteti majd a lezárás utáni terveket, a miniszterek pedig eközben azon tanakodnak, hogy a karácsonyi családegyesítésre vonatkozó javaslatoknak mi legyen a sorsa. Az NHS Providers vezetője, Chris Hopson arra figyelmeztetett, hogy a korlátozó intézkedéseknek az ünnepek ideje alatti még csak kismértékű enyhítése is a koronavirusos új megbetegedések „kontrollálhatatlan áradatát” vonhatja maga után.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után