A síró gyermeke szeme láttára bilincseltek meg egy anyukát a rendőrök Londonban, mert azt hitték nem vett buszjegyet 1

Egy anyukát letartóztattak a rendőrök síró kisfia szeme láttára a brit fővárosban, miután a járőrök azzal vádolták meg, hogy nem vett buszjegyet. Az interneten közzétett videofelvételeken látható, ahogy az anyát a rendőrök megbilincselik, miközben kisfia kétségbeesetten sír.

A síró gyermeke szeme láttára bilincseltek meg egy anyukát a rendőrök Londonban, mert azt hitték nem vett buszjegyet 3

A dél-londoni Croydon egyik utcáján a járókelők közül jó páran végignézték a sokakat felháborító eseménysort, néhányan meg is kérdezték a rendőröket, miért tartóztatták le azt a nőt. A videóra reagálva a rendőrség megvédte a járőröket, és azt mondták, hogy a nőről azt gondolták, hogy nem fizette ki a buszjegyét. Később azonban bebizonyosodott, hogy ez téves infó volt, és elengedték. A nőről voltak viszont olyanok is, akik azt mondták, hogy „nem megfelelő hangnemben” beszélt a rendőrökkel, és megpróbált elsétálni.

„Az ellenőr azt mondta neki, mutassa meg a jegyét, és erre elkezdte sértegetni az ellenőrt. És amikor a rendőrök is megkérték, hogy mutassa meg a jegyét, velük szemben is agresszívan viselkedett. Felmutathatta volna a bérletet, és ezzel el lett volna intézve az egész…” – nyilatkozta az egyik személy, aki szemtanúja volt a jelenetnek.

A síró gyermeke szeme láttára bilincseltek meg egy anyukát a rendőrök Londonban, mert azt hitték nem vett buszjegyet 4

Az interneten közzétett felvételen látható, ahogy a nő kiabál, hogy: „Mi a fene?” és „Mi a franc folyik itt?”, miközben két rendőrtiszt fogja a karját. Többször is megkéri az egyiküket, hogy engedje el, és azt mondja: „Nem csináltam semmi rosszat”, mindeközben a nyilvánosság egyik tagja filmezi az egészet, és azt kérdezi, miért tartóztatják le.

Matt Twist a helyi rendőrségtől a következőket mondta: „Az interneten megosztott videóból egyértelműen látható, hogy ez az incidens aggodalommal töltötte el az érintett nőt, és a gyermekét még nála is jobban megrémítette. Megértjük, hogy ez miért váltott ki jelentős aggodalmat azok körében, akik látták, és szeretnénk nyíltak lenni az álláspontunkat és a rendőreink viselkedését illetően.”

A rendőrség a croydoni Windmill Roadon a TfL jegyellenőreivel dolgozott együtt, mondta Mr. Twist, és csak akkor avatkoztak be, ha az érvényes jeggyel nem rendelkező utasok megtagadták személyes adataik megadását a bírság kiszabásakor.

„Az incidensben érintett nőt megkérték, hogy mutassa meg a jegyét, amikor leszállt a buszról, de ezt nem tette meg. Egy TfL-es ellenőr, majd több rendőr is beszélt hozzá. Ő azonban csak sétált tovább, és nem adta át a jegyét az ellenőrzéshez.

„Ezt követően történt, hogy letartóztatták, és megbilincselték, mert úgy gondolták, nincs érvényes jegye. Amikor a rendőrök végül el tudták venni tőle a jegyét, hogy a TfL ellenőrei ellenőrizhessék azt, akkor meg tudtak győződni annak érvényességéről. Ekkor azonnal levették róla a bilincset és szabadon távozhatott.”

„Az eset során a gyermeket egy rendőr vigasztalta, aki azonnal felismerte, hogy nagyon megijedt. Bárki, aki látja, mennyire feldúlt volt a gyermek, meghatódhat a jelenettől, és sajnáljuk, hogy ha ez rossz élmény volt számára. Tisztában vagyunk vele, hogy a bilincsek használata aggodalomra adhat okot, különösen az eset körülményeit és az incidens típusát tekintve, de amikor egy személy megpróbál fizikailag távozni az incidens helyszínéről, ez is egy lehetőség, amelyet a rendőrök ilyenkor mérlegelhetnek.”

Mr. Twist így folytatta: „Az ilyen jellegű jegyellenőrzési műveletek nehézkesek. Közvetlen konfrontációba állítják a rendőröket a lakosság frusztrált tagjaival, és ez az egyébként polgári ügyeket komolyabb szintre emelheti. Ez az incidens kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a rendőrtiszteknek milyen mértékben kell ilyen helyzetben beavatkozniuk.”

„Most a TfL-lel együtt fogunk működni, hogy biztosítsuk az egyensúlyt a közlekedési hálózat legsúlyosabb bűncselekményei ellen küzdő rendőrtisztek és az ilyen egyszerűbb, a bevételek védelme érdekében folytatott tevékenységek támogatása között. A rendőrök viselkedésének első áttekintése nem tárt fel magatartási kérdéseket, de alaposan átgondoljuk, hogy hogyan lehetne új lehetőségeket feltárni az ilyen helyzetek másként való kezelésére.” Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után