Rosszul lett és meghalt az egyik utas a Ryanair egyik Angliába tartó járatán 1

A Ryanair egyik utasa meghalt az egyik Malagából az Egyesült Királyságba tartó járaton, miután hirtelen rosszul lett menet közben.

Rosszul lett és meghalt az egyik utas a Ryanair egyik Angliába tartó járatán 3

A pilóta kénytelen volt kényszerleszállást végrehajtani Bordeaux-ban, miután az egyik utas vasárnap a spanyol városból Manchesterbe tartó repülőjáraton nem sokkal a felszállás után rosszul lett. “A légiutas-kísérő személyzet orvosi segítséget kért már menet közben, és a repülőgépet a mentők várták a leszálláskor” – mondta a Ryanair szóvivője az Evening Standardnak.

De sajnálatos módon a mentősök minden erőfeszítése ellenére, az utas életét már nem tudták megmenteni. Az egyik szintén ugyanezen a járaton utazó személy utólag azt mondta a Manchester Evening News-nak, hogy a hangosbemondóba megkérdezték, van-e orvos a fedélzeten.

„Kényszerleszállást kellett végrehajtanunk Bordeaux-ban, és az egyik mellettünk lévő utas a leszállás ideje alatt végig szívmasszázst kapott, de sajnos az életét így sem sikerült megmenteni.” – mondta a járat egy másik utasa.

“Az utasok közül többen is nagyon stresszesek lettek, vízre és levegőre volt szükségük, de nem volt mindenkinek elegendő víz. Egy nő el is ájult a rendkívül feszült helyzet közepette. Sok síró és megszeppent gyerek is volt a fedélzeten, akikre érthető módon szintén nagy hatással voltak a történések. A pilóta ekkor egyszer csak bejelentette, hogy nem folytatjuk az utunkat, és Bordeaux-ban kell éjszakáznunk.”

A Ryanair közölte, hogy a járat a történtek miatt csak egy nappal később tudott továbbindulni, és az utasokat erről e-mailben/SMS-ben, valamint a repülőtéri személyzet segítségével értesítették.

„Az utasok számára éjszakára szállást biztosítottak, és annak ellenére, hogy a Ryanair igyekezett megszervezni az utasok átszállítását egy helyi szállodába, nem az összes utas szállítását tudták megoldani, és az utasok egy részét így tájékoztatták, hogy maguknak kell megoldaniuk a szállodába való eljutást, de visszaigényelhetik az így keletkezett költségeiket a Ryanair.com weboldalán.”

A légitársaság által kiadott közleményben az is benne van, hogy a járat másnap reggel 10:02-kor szállt fel, és hogy az utasoknak szállást és étkezési utalványt is biztosítottak a késés okán.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után