A Ryanair újra változtat a szabályzatán és természetesen mi járunk vele rosszul 1

Egy éven belül másodjára változtatja poggyász szabályzatát a közismert fapados légitársaság, a Ryanair. Radikálisan csökken az új rendszer miatt a gépre felvihető csomagjaink mennyisége, már amennyiben nem akarunk érte extra összeget fizetni.

A Ryanair újra változtat a szabályzatán és természetesen mi járunk vele rosszul 3

Európa legnagyobb diszkont légitársasága jelenleg engedélyezi az utasoknak egy nagy és egy kicsi méretű kézipoggyász felvitelét a gép utasterébe, anélkül, hogy külön fizetni kellene érte. Azonban az új szabályok értelmében novembertől ez egy darab közepes méretű csomagra fog módosulni mindenki „legnagyobb örömére”.

Az utastérbe felvihető csomagmennyiség össztérfogata durván egyharmadára esik vissza, vagyis nagyjából 66%-kal kevesebb lesz, kb. 58 liter helyett durván 20 liter. Az új szabályok 2018 november 1-től lépnek majd életbe. Akinek már megvan a jegye egy ennél későbbi időpontra, az vagy elfogadja az új módosításokat, és aszerint pakol, vagy visszakérheti a repülőjegye árát.

Azok az utasok, akik egy gurulós kisbőröndöt akarnak felvinni magukkal az utastérbe, ami 10kg-nál nehezebb, £6-ért megtehetik majd, ennyibe kerül ugyanis az elsőbbségi beszállás, ami lehetővé teszi a nagyobb csomag felvitelét is. Egyéb esetben £8-ért feladott csomagként is felrakathatjuk majd a nagybőröndök közé.

A Ryanair váltig állítja, hogy az új módosításokkal nem a bevételeit igyekszik növelni, hanem pusztán a beszállás menetét akarják így meggyorsítani. Az utasok még éppen hogy kezdtek hozzászokni a légitársaság legutóbbi szabálymódosításához, ami január óta van érvényben.

A jelenleg érvényben lévő szabályok értelmében az utasok két csomagot is magukkal vihetnek azonban nem biztos, hogy mind a kettő fel is kerül velünk a gépre. Egy felmérés szerint a légitársasággal utazók kézipoggyásza átlagosan 12.5kg. Az új változtatások miatt arra számítanak, hogy sokan kicsit óvatosabban pakolnak majd az útra, mert a legtöbben nem akarnak többet fizetni, hacsak nem muszáj.

Jelenleg a normál feladott csomag maximum 20kg lehet 25 fontért. Még mindig olcsóbb 6 fontot fizetni az elsőbbségi beszállásért, mint fizetni 8 fontot egy 10 kg-os feladott csomagért, de az elsőbbségi beszállás gépenként csak 95 utas számára lesz elérhető, ami az összes utas fele egy Boeing 737-es gépen.

A légitársaság azt állítja, hogy az utasok mindössze 40 százalékát érinti majd az új módosítás, hiszen 30 százalékuk jelenleg is elsőbbségi beszállást vásárol, és 30 százalékkal utazik egy táskával, tehát az utasok ezen 60 százaléka számára nem lesz hatással.

Összehasonlításképp a Ryanair legnagyobb versenytársa, az easyJet, jelenleg egy darab kézipoggyászt engedélyez, amin nincs súlykorlát és az űrtartalma maximum 63 liter lehet. A British Airways Európában a leginkább nagyvonalú ami a kézipoggyászokat illeti, ott ugyanis két csomagot vihetünk fel a gépre amik összesen elérhetik a 46kg-ot is.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra     Forrás

Megosztás