Lecsukták a férfit, aki kocsija csomagtartójában akart Angliába csempészni egy illegális bevándorlót 1

Egy férfi egy illegális bevándorlót próbált az Egyesült Királyságba csempészni a Csalagúton keresztül, az autója csomagtartójában. A 36 éves Dale Higginst a Border Force járőrei állították meg az alagút bejáratánál Coquellesnél, még a francia oldalon. Egy összekuporodott férfit találtak az A4-es csomagtartójában.

Lecsukták a férfit, aki kocsija csomagtartójában akart Angliába csempészni egy illegális bevándorlót 3

Higgins állítása szerint Amszterdamban volt aznap italozgatás és szerencsejáték céljából. Elmondása szerint komppal utazott oda, a Hull-Rotterdam vonalon.

A west yorkshirei Haworthből származó Higgins letartóztatásra került és az ügyét átadták az Immigration Enforcement Criminal and Financial Investigation (CFI) csoportnak. A lefoglalt mobiltelefonokról bizonyítékként felhasználható közös kontakt került elő.

A június 16-án történt incidens kapcsán végrehajtott nyomozás elegendő bizonyítékot talált, hogy Higginst jogtalan bevándorláshoz való asszisztálással megvádolják.

Lecsukták a férfit, aki kocsija csomagtartójában akart Angliába csempészni egy illegális bevándorlót 4

Bűnösnek vallotta magát a kenti Canterbury bíróságon, ahol 20 hónap szabadságvesztésre ítélték. David Fairclough, a CFI igazgatóhelyettese reméli, hogy a büntetés példaértékű mindenki számára.

„Higgins és a becsempészett férfi telefonjában található közös kontakt volt a döntő bizonyíték, ami alátámaszotta, hogy az ország határvédelmi elveit megsértették. Remélem a büntetése példaértékű mindenki számára. Szorosan együttműködünk a Border Force alkalmazottaival, hogy az ilyen jellegű bűntényeket felkutassuk.”

Az illegális bevándorló elmondása szerint Albániából származik. Őt a francia hatóságoknak átadták.

Paul Morgan, a Border Force South East and Europe igazgatója elmondta, hogy együttműködnek a brit és a francia hatóságokkal.

„Észak-Franciaország határainak biztosítása érdekében tesszük ezt és folytatni fogjuk a munkánkat, hogy elkapjuk az embercsempészeket, akik mások életét veszélyeztetik, és szembesítjük őket a bűncselekményük következményeivel.”

Bárki, aki információval rendelkezik ilyen téren, anonim módon hívhatja a Crimestoppers szervezetet a 0800 555 111-es számon.      Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra      Forrás

Megosztás