Az utóbbi hetekben sokat emlegetett fapados légitársaság egyik gépét egy vadászrepülőnek kellett a londoni Stansted reptérre kísérnie egy biztonsági riasztás miatt.

ryanair

Az egész repülőteret le kellett zárni a Ryanair járat miatt egy időre és ennek köszönhetően egy járat sem indulhatott el a reptérről az incidens ideje alatt. Az eset ma (szerda) reggel történt 9 óra magasságában. A közösségi oldalakon számos videó és fotó kering máris az esetről, amin az utasszállító és a vadászgép is látható, amint Stansted reptere felé haladnak.

A Ryanair gépe eredetileg Litvániából indult és Luton repterén kellett volna landolnia. A légitársaság egyelőre nem közölt hivatalos infót arról, hogy mi miatt volt erre szükség. Először az a hír röppent fel, hogy egy gyanús csomagot találtak a gépen, majd ezt követően arról kezdtek beszélni, hogy valaki poénból a móka kedvéért ijesztette meg a járat többi utasát.

A brit légierő a hírek szerint két Typhoon típusú vadászgépet küldött fel szinte azonnal, hogy a brit légtérbe érő utasszállítót Stansted repterére kísérjék. A pilóták engedélyt kaptak rá, hogy szuperszonikus sebességre gyorsítsanak, aminek következtében a közelben lakók hatalmas hangrobbanásokat hallhattak, ami sokakat megijeszthetett és ezért az RAF elnézést is kért.

A járaton utazó egyik utas azt mondta, hogy a gép, ami Kaunas repteréről szállt fel, már indulásnál fél órát késett. Mint kiderült a bombával kapcsolatos álhíreket a légitársaság még felszállás előtt kapta, azonban arról, hogy mi volt ez az egész, az utasokat csak nem sokkal a leszállást követően tájékoztatták.

A leszállást követően egy speciális alakulat várta a gép utasait és míg őket fegyveres rendőrök kísérték el a géptől, addig a csomagokat bombakereső kutyákkal vizsgálták át.

A reptér egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy a járatok indulását mindössze alig több, mint 10 percre függesztették fel így nem okozott az incidens komoly fennakadásokat. Mostanra a gépek már újra menetrend szerint szállnak fel és le.

A rendőrség azt nyilatkozta, hogy amint ők is többet tudnak, beszámolnak majd róla, hogy mi is történt pontosan.     Forrás Hirdetőknek: [email protected]