A repülő utasterében, felszállás közben vizelt egy részeg magyar utas a Wizz Air egyik budapesti járatán 1

Nem akármilyen sztori látott napvilágot, miután a Wizz Air egyik utasa elmesélte, hogy a légitársaság Máltáról Budapestre tartó, pár nappal ezelőtti járatán egy részeg magyar utas a felszállás közben jött rá, hogy nem bírja tovább visszatartani, és a padlóra vizelt.

A repülő utasterében, felszállás közben vizelt egy részeg magyar utas a Wizz Air egyik budapesti járatán 3

Az elbeszélés alapján, melyet elsőként az Utazómajom osztott meg, az utazás „szokásosan, másfél órás késéssel, kedves személyzettel és jó kedvvel indult”. A baj csak az volt, hogy a járaton volt egy meglehetősen ittas állapotban lévő férfi is, aki pont a felszállás előtt jött rá, hogy mindjárt be fog pisilni.

Nem is agyalta hát túl a dolgot, szó nélkül megindult a gép végében lévő WC irányába nagy sebbel lobbal, azonban mivel a gép már a felszálláshoz készült, a személyzet útját állta, és felszólította, hogy üljön le a helyére. Ennyivel azonban nem lehetett kedvét szegni a történet „hősének”, aki „mindjárt behugyozok” felkiáltással próbálta nyomatékosítani a helyzet súlyosságát.

Végül a hátsó személyzeti ülések egyikére ültették le, de amint a gép a levegőbe emelkedett, azonnal felállt és ismét a mosdó felé indult. Mivel azonban az övek becsatolását jelző lámpa még világított, mert nagy turbulencia volt, a férfit ekkor már a teljes személyzet körbevette, aki ekkor az elmondások alapján elég komoly anyázásba kezdett. Többen le is videózták és rendőrséggel fenyegették.

“Uram üljön le, üljön le uram, kérem üljön le” hangzott a recsegő hangszórókból – számolt be az esetről az Utazómajom.

Közvetlenül a felszállás és trágár ordibálás után az utas a beszámoló szerint nem bírta tovább és a hátsó folyosóra és a mosdók elé vizelt. Sokan megijedtek, hogy a gép vissza fog fordulni, de végül nem így lett.

A férfi kicsivel később átöltözött, és az út hátralévő részét csendben, a helyén ülve töltötte, ám leszálláskor ennek ellenére is a rendőrség fogadta.

A Wizz Air így foglalta össze a történteket:

“A légitársaság szeptember 19-i, Máltáról Budapestre tartó járatán egy utas felszállás közben, a saját biztonságát is veszélyeztetve használni akarta mosdóhelyiséget, eközben pedig inzultálta és sértegette a WIZZ kollégáit és megrongálta a repülőgép berendezésének egy részét. A személyzet a Wizz Air biztonsági protokolljának megfelelően járt el az utassal szemben, majd a budapesti landolást követően a repülést megzavaró utast rendőri kíséret várta. A repülőgép berendezésének megrongálása miatt a Wizz Air ezen túl saját hatáskörében szabálysértési eljárást kezdeményez az érintett utassal szemben.”

A Wizz Air az érintett utasoktól elnézést kért az esetleges kellemetlenségért.

Hozzátették,  „a légitársaság számára minden esetben az utasok, illetve a személyzet biztonsága az elsődleges, így a velük szemben elkövetett agresszió minden lehetséges formájával szemben zéró toleranciát alkalmaz, és mind a szóbeli, mint a tettleges agresszió ellen szigorúan fellép.”

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után