A rendőrség elkezdte letartóztatni a tüntetőket és a lockdown szabályait megsértőket Angliában 1

A lockdown szabályait nem betartó személyek, illetve az intézkedések ellen tüntetők ellen a brit rendőrség egyre keményebben lép fel. A brit parlament előtt számos demonstrálót kaptak el és tartóztattak le, mondván, hogy nem tartották be az otthon maradásra vonatkozó szabályokat.

A rendőrség elkezdte letartóztatni a tüntetőket és a lockdown szabályait megsértőket Angliában 3

Maszk nélküli tüntetők gyűltek össze London központjában, hogy a koronavírus miatt bevezetett korlátozások ellen tüntessenek, mivel Anglia területén már harmadik alkalommal lépett életbe országos szintű kijárási korlátozás. Az embereket arra kötelezték, hogy maradjanak otthonaikban, és csak olyan kivételes okokból hagyhatják el a házat, mint például ha orvoshoz kell menni vagy élelmiszert kell vásárolni.

Az új szabályok értelmében a tüntetés céljából történő gyülekezés nem olyan indok, ami miatt ki lehet mozdulni otthonról. A közösségi oldalakon megosztott képeken jó néhány olyan jelenet látható, amikor a rendőrök  férfiakat és nőket tepernek le és bilincselnek meg. Korábban a fővárosi rendőrség egyébként felszólította az embereket, hogy ne vegyenek részt a tervezett tiltakozáson, és kihangsúlyozták azt is, hogy amennyiben valaki mégis megteszi, az komoly következményekre számíthat.

A rendőrség elkezdte letartóztatni a tüntetőket és a lockdown szabályait megsértőket Angliában 4

Laurence Taylor a helyi rendőrségtől a következőket üzente a tüntetőknek: „A tüntetésen részt venni  tervezők számára jelezném, hogy mindenkinek kötelessége betartani a kormány irányelveit és otthon maradni. Ha kiderül, hogy egyesek megsértik az előírásokat, amelyeket azért hoztak létre, hogy biztonságban tartsák a lakosságot, akkor ezen személyek számíthatnak arra, hogy a rendőrök megteszik a szükséges lépéseket. És ez nem csak az összejövetelek szervezőire vonatkozik, hanem a résztvevőkre is – mostanra mindenkinek tudnia kell, hogyan segítheti a vírus terjedésének megállítását. A tüntetésen ma összegyűlt emberek kockáztatják a londoniak egészségét. Nem fogom tolerálni ezt, és ha az emberek nem tartják be a szabályokat, további letartóztatásokra is számíthat mindenki. ”

A rendőrség elkezdte letartóztatni a tüntetőket és a lockdown szabályait megsértőket Angliában 5

A rendőrség nemrégiben azt is jelezte a lakosság irányába, hogy a maszkot nem hordó személyekre keményebben le fognak csapni, továbbá mostantól több embert fognak megszólítani az utcán, hogy mit csinál, hova megy, miért van kint. Londonban a legmagasabb a koronavírusosok aránya Angliában, és sokan attól tartanak, hogy a fővárosban az egészségügy már az összeomlás szélén van.

A rendőrség szóvivője azt is jelezte, hogy a londoniakkal a rendőrök már nem fognak leállni érvelni, vagy vitatkozni, vagy megpróbálni jobb belátásra bírni öket, hanem aki nem képes maszkot hordani, vagy betartani a többi szabályt azt szó nélkül meg fogják büntetni.

A Covid-szabályok megsértéséért kiszabott bírság 200 fonttól kezdődik az első szabálysértés alkalmával, ez a szabályok minden további megsértése esetén megduplázódik, egészen maximum 6400 fontig. Azok, akik több mint 30 fős illegális összejövetelt szerveznek vagy részt vesznek a szervezésében akár csak közvetetten is, 10 000 font összegű bírsággal büntethetők. A rendőrség szóvivője hozzátette azt is, hogy az ilyen eseményeken résztvevők ne reménykedjenek abban, hogy kizárólag a szervezők lesznek megbírságolva, az összes résztvevő számoljon vele, hogy ők is pénzbüntetést kaphatnak ezért.         Forrás

Megosztás