Mostantól számos betegség esetén nem kell időpontot kérni a GP-hez (háziorvos) Angliában 1

Anglia-szerte gyógyszerészek ezrei tudják mostantól felmérni és kezelni a betegeket néhány betegség esetében, mint pl. az arcüreggyulladás, torokfájás, fülfájás, vagy a szövődménymentes húgyúti fertőzés 65 év alatti nőknél, anélkül, hogy háziorvoshoz kellene miattuk időpontot foglalni.

Mostantól számos betegség esetén nem kell időpontot kérni a GP-hez (háziorvos) Angliában 3

A gyógyszertárak mostantól hét általános, gyakori egészségügyi problémát, betegséget tudnak majd kezelni anélkül, hogy a betegeknek orvoshoz kellene fordulniuk. Mától Anglia-szerte gyógyszerészek ezrei tudják majd felmérni és kezelni a betegeket anélkül, hogy háziorvosi rendelésre vagy receptre lenne szükségük.

Az alábbi betegségek és egészségügyi problémák tartoznak ide:

  • Sinusitis
  • Torokfájás
  • Fülfájás
  • Fertőzött rovarcsípés
  • Impetigo
  • Övsömör
  • Nem szövődményes húgyúti fertőzések 65 év alatti nőknél

Az NHS England szerint Angliában tíz közösségi gyógyszertárból több mint kilenc – összesen 10 265 – kínál majd ilyen szolgáltatást a Pharmacy First program keretein belül. A lépés célja, hogy több helyet biztosítsanak az embereknek a szükséges ellátáshoz, és évente 10 millió időpontot szabadítsanak fel a háziorvosoknál.

Amanda Pritchard, az NHS vezérigazgatója elmondta: “A háziorvosok már most is milliókkal több embert kezelnek havonta, mint a járvány előtt, de a népesség elöregedésével és a növekvő kereslet miatt tudjuk, hogy az NHS-nek több lehetőséget kell biztosítania az embereknek, és olyan egyszerűvé kell tennie az ellátáshoz való hozzáférést, amennyire csak lehetséges.

„Anglia-szerte az emberek jogosan értékelik a gyógyszertárakban dolgozó gyógyszerészektől kapott támogatást, és mivel 10-ből nyolc ember lakik kevesebb mint 20 perces sétára a gyógyszertártól, és kétszer annyi gyógyszertár van a szegényebb emberek által sűrűbben lakott területeken, ez a tökéletes helyszín arra, hogy kényelmes szolgáltatást nyújtsunk az embereknek a legáltalánosabb egészségügyi problémákra.”

Rishi Sunak, brit miniszterelnök a következőket mondta: „A közösségi gyógyszertárak már most is óriási munkát végeznek a kisebb betegségek kezelésében, és a Pharmacy First szolgáltatással – amely egy 645 millió GBP-os program – eltökélt szándékunk, hogy még tovább megyünk, és minden eddiginél jobban kiaknázzuk a benne rejlő potenciált a rutinszerű ellátás biztosítására.”

“Azok a betegek, akiknek kezelésre vagy vényköteles gyógyszerre van szükségük olyan gyakori problémák miatt, mint pl. a fülfájás, mostantól közvetlenül a gyógyszertárban megkaphatják, és nem kell hozzá időpontot foglalni a háziorvoshoz.”

“Az egész lényege, hogy az emberek az otthonukhoz közelebb kapják meg a szükséges ellátást, miközben nagyban hozzájárulunk a várólisták csökkentésére vonatkozó tervünk megvalósításához azáltal, hogy évente 10 millió háziorvosi időpontot szabadítunk fel, hogy ezáltal az emberek náluk is gyorsabban megkapják a szükséges ellátást.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után