Már az emberek kétharmada és saját képviselői is Boris Johnson lemondását követelik: óriási a nyomás a miniszterelnökön 1

Boris Johnson továbbra is dacol a lemondási felszólításokkal, melyeknek száma egyre növekszik, főleg a tegnapi teljesítménye után, amit a PMQ-n nyújtott, ahol bocsánatot kért, amiért a Downing Street-i rezidencia kertjében részt vett egy bulin tavaly a lockdown ideje alatt.

Már az emberek kétharmada és saját képviselői is Boris Johnson lemondását követelik: óriási a nyomás a miniszterelnökön 3

A miniszterelnök tegnap azzal próbálta alátámasztani, hogy 2020. május 20-án nem követett el hibát azzal, hogy részt vett az iszogatáson, hogy azt mondta, hogy „azt hitte, hogy ez egy munkamegbeszélés lesz”. A nyilvános bocsánatkérés ellenére Johnson később a The Times értesülése szerint azt mondta a tory képviselőknek a parlament teázójában, hogy nem hiszi, hogy bármi rosszat tett volna.

A miniszterelnök körül kialakult botrányok következtében egyre többen a saját képviselői közül is azt akarják, hogy mondjon le, méghozzá azonnal. A volt belügyminiszter, Caroline Nokes, a Commons Equalities Commission jelenlegi elnöke az ITV Peston Show című műsorában azt mondta, hogy Johnsonnak mennie kell, mivel „hátráltató tényezővé” vált, és „amit most csinál azzal csak lejáratja az egész pártot”.

„Sok olyan képviselő van a parlamentben, aki neki köszönheti mandátumát, és sok képviselő azt is elismeri, hogy a miniszterelnök úr, amikor arról volt szó, hogy 2019-ben megnyerte a választást, fantasztikus munkát végzett. De most már, sajnálatos módon, hátráltató tényezővé vált, és szerintem vagy most megy, vagy három év múlva megy a választások alkalmával. És ezt a pártnak kell eldöntenie, hogy ez milyen módon történjen. Úgy érzem, hogy most kárt okoz nekünk, és az egész konzervatív pártnak.”

Arra a kérdésre, hogy jobb lenne-e a tory pártnak, ha most mondana le, azt mondta: „Természetesen, és a Konzervatív Párt egy nagyon régóta fennálló, nagyon tekintélyes párt, amely nagyon keményen dolgozott nagyon sok éven keresztül, hogy egymást követő választásokat tudjon megnyerni. Ez az egész jóval többről szól egy embernél. De ez az egyetlen ember, láthatták a szavazáson… most lehúzza az egész pártot.”

A skóciai konzervatívok vezetője, Douglas Ross, Moray képviselője is elárulta, hogy szerda délután beszélt Johnsonnal, és ő is a miniszterelnök lemondását akarja. Ross nem kívánta nyilvánosságra hozni a beszélgetés részleteit, de úgy véli, Mr. Johnson „úgy hiszi, hogy nem követett el semmi rosszat”. William Wragg képviselő, a Commons államigazgatási és alkotmányügyi bizottságának tory elnöke szintén csatlakozott azokhoz, akik Johnson távozását szeretnék.

Sajid Javid egészségügyi miniszter a következőket mondta: „Teljesen megértem, hogy az emberek miért érzik magukat becsapva. A miniszterelnök ugyanakkor helyesen cselekedett, amikor bocsánatot kért. Most hagynunk kell, hogy a nyomozás befejeződjön.” A brit pénzügyminiszter szintén hasonlóan nyilatkozott a téma kapcsán.

Egy nemrég elvégzett közvéleménykutatás szerint a brit felnőttek 66%-a gondolja úgy, hogy a miniszterelnöknek mennie kell. A konzervatív szavazók körében ez az arány 42% volt. A megkérdezetteknek összesen 62%-a gondolta úgy, hogy az új vádak még a karácsonyi parti körüli botránynál is rosszabb helyzetbe hozzák a miniszterelnököt és kormányát. A YouGov és a Sky News közös, nemrégiben készült közvélemény-kutatása szerint pedig az emberek 56%-a gondolta úgy, hogy a miniszterelnöknek le kellene mondania, és 27% mondta azt, hogy maradnia kellene, 17% pedig nem tudta eldönteni.

Sir Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője azzal vádolta meg a miniszterelnököt, hogy „folyamatosan hazudozik”, és „szégyentelen embernek” bélyegezte. Végezetül ennyit mondott: „A bulinak vége, miniszterelnök úr. A kérdés már csak az, hogy a brit nemzet lakossága küldi el, a saját pártja rúgja ki, vagy meghozza a helyes döntést és önként mond le?”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után