A Nagy-Britanniában élők kevesebbet költenek, mint 2006-ban 1

A hivatalos adatok szerint tavaly a családi kiadások heti 517 GP-re nőttek, de ha figyelembe vesszük az inflációt, ez alacsonyabb a válság előtti szintnél.

food industry2

Legmagasabbak a lakás-, és fűtési, illetve a közlekedési kiadások. A háztartásonkénti kiadások a 2012-es 501 GBP-ről emelkedtek idáig. – Jelentette a Statisztikai Hivatal. Ugyanakkor az inflációval korrigált számítások szerint 2006-ban egy átlagos háztartás 540 GBP-t költött.

 

Egy átlagos háztartás heti kiadásai 2013-ban:

diagram kiadások

A Statisztikai Hivatal minden évben felméri a családi kiadásokat. Ezek szerint a lakás, fűtés és villamos energia kiadás 2013-ban, hetente 74.4 GBP volt. Ez 14%-a háztartás összes kiadásának, bár nem tartalmazza a jelzáloghitel kamatait, a British Council adót, sem a helyi adókat Észak Írországban. Ez a kategória a gáz és elektromos áram drágulása miatt került a lista élére, közölte a Statisztikai Hivatal.

A családi kiadások második helyezettje a közlekedés 70,4 GBP-vel. Ennek közel fele gépjármű üzemeltetési költség, nevezetesen üzemanyag, javítás, karbantartás és egyéb kapcsolt szolgáltatások.

A közlekedés jelentős kiadás maradt vidéken, ahol eléri a heti 85 GBP-t. A heti átlagos háztartási kiadás vidéken 550 GBP volt 2013-ban, szemben a 2011-es 482 GBP-vel.

A Statisztikai Hivatal számai az észak és dél közötti költekezési különbségeket is bemutatják.

Legtöbbet Dél-Kelet Angliában költenek hetente (585 GBP). Őket követik a londoniak (580 GBP), Kelet-Anglia (523 GBP) és Dél-Nyugat Anglia (518 GBP). Mind a négy területen az Egyesült Királyság átlaga fölött.

A legkevesebbet Észak-Kelet Anglia családjai költik: 425 GBP-t hetente. Őket követik a Yorkshire-iek és Humber lakói 431 GBP-vel, majd a Wales-iek 439 GBP-vel.

Ugyancsak világos a szegények és a gazdagok közötti különbség. A legalacsonyabb jövedelmű háztartások (az alsó 10%) heti kiadása 190 GBP, míg a legtöbbet keresők (a felső 10%) heti kiadása 1120 GBP.

Nagyobb, rendszeres kiadásnak bizonyultak még a rekreációs és kulturális célokra fordított összegek, átlagosan 64 GBP-vel. Ide tartoznak a TV, számítógép, újságok, könyvek, és üdülési csomagok. A számok szerint egy átlagos család többet költ rekreációra, mint a élelmiszerre. A heti átlagos kiadás élelmiszerre és alkoholmentes italokra 2013-ban 59 GBP volt. Ebből 16 GBP-t fordítottak hús és hal fogyasztásra.

 

Forrás: BBC News

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után