Óriási bukás vár a kormányra, hatalmas fölénnyel jöhet a kormányváltás a közelgő választásokon 1

Egy új közvélemény-kutatás szerint a konzervatívok óriási bukás kapujában állnak a következő általános választások közeledtével, amely során úgy tűnik kormányváltás fog bekövetkezni, Jeremy Hunt pénzügyminiszter pedig a kormány 11 további jelenlegi miniszterével együtt veszítheti el mandátumát.

Óriási bukás vár a kormányra, hatalmas fölénnyel jöhet a kormányváltás a közelgő választásokon 3

A kormánypárt jelenleg a Munkáspárt történetének leghíresebb, 1997-es győzelméhez hasonlítható elsöprő vereség felé tart, amikor Tony Blair kaparintotta meg a Downing Street 10. kulcsait. A YouGov 14 000 ember bevonásával végzett felmérése szerint Rishi Sunak miniszterelnök mindössze 169 helyet fog tudni megszerezni – a rivális Sir Keir Starmer pedig 385-tel, óriási fölénnyel fogja átvenni a stafétát.

Grant Shapps védelmi miniszternek, Penny Mordaunttal, az alsóház vezetőjével és Victoria Prentis főügyésszel együtt szintén fel kell készülnie a választási vereségre – írja az újság. A YouGov kutatása szerint mintegy 96 mandátum függhet attól, hogy a választók egy jelentős része a Reform UK-ra tervez szavazni – ez dönti majd el, lesz-e munkáspárti többség vagy koalícióra kell lépniük.

Ám annak ellenére, hogy szálka a konzervatívok szemében, a jobboldali csoport várhatóan egyetlen helyet sem fog szerezni. Az előrejelzések szerint a Skót Nemzeti Párt is elveszíti mandátumainak csaknem felét, és csak 25 képviselőjük marad majd a parlamentben – írja a Scotsman, de továbbra is a legnagyobb párt maradna Skóciában.

A kutatást a korábbi Brexit-főtárgyaló, Lord Frost mellett dolgozó tory adományozók egy csoportja végezte. Lord Frost így nyilatkozott: „Ez a közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy veszíteni fogunk, és ráadásul nagyon csúnyán, hacsak nem teszünk ellene.”

Sir Simon Clarke, aki Liz Truss rövid ideig tartó miniszterelnöksége idején a kabinet minisztereként szolgált, azt mondta, hogy a közvélemény-kutatás által jósolt eredmény „katasztrófa” lenne. Ezt követően hozzátette, hogy a félmegoldások ideje lejárt! Teljesítenünk kell, amiket ígértünk!

A munkáspárti Pat McFadden azonban arra buzdította kollégáit, hogy ne legyenek önelégültek. Ma reggel ezt írta az X-en: „A munkáspárti jelölteknek és tagoknak figyelmen kívül kell hagyniuk ezt a közvélemény-kutatást. Harcoljatok úgy, mintha lemaradásban lennénk. Küzdjetek úgy, mintha minden szavazat számítana. Változás csak akkor következik be ebben az országban, ha az emberek arra szavaznak, és még egyetlen szavazatot sem adtak le.”

Shapps úr ma reggel ragaszkodott ahhoz, hogy Sunak a szavazás napjáig még meg tudja fordítani a helyzetet.

A védelmi miniszter azt mondta a Times Radionak: „A világ példátlan időket és helyzeteket élt át, mint a Covid és ez az európai háború, ami sok pénzbe került. De az igazság az, hogy van egy tervünk, és ez a terv kezd működni – az infláció csökken, a kishajók száma harmadával, pontosabban 36%-kal csökkent. Még nincs itt a választások ideje. És ahogy azt mondani szokták, az egyetlen szavazás, ami igazán számít az az, amelyik a választások napján zajlik.” Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után