A Met Office közzétette, hogy jön-e a 40C-os hőség Nagy-Britanniába is, és hogy mire számíthatunk 1

A brit meteorológiai intézet a legfrissebb előrejelzésében nyilvánosságra hozta, hogy az Egyesült Királyságban milyen valószínűséggel lesz az Európa többi részén tomboló kánikulához hasonlóan forró nyári idő az idei nyár hátralevő részében.

A Met Office közzétette, hogy jön-e a 40C-os hőség Nagy-Britanniába is, és hogy mire számíthatunk 3

A napok óta tartó bizonytalan, változékony júliusi időjárás után a hőmérséklet extrém magasságokba történő emelkedésének esélye egyre inkább csökken az Egyesült Királyságban. A legfrissebb időjárási előrejelzés szerint jelenleg nincs jele annak, hogy a hőmérséklet a 40 fokot is elérné idén nyáron, bár a hosszú távú előrejelzések szerint augusztusban visszatér majd a hőség és jön még meleg nyári idő.

„Nincs egyelőre jele annak, hogy a hőmérséklet idén elérné a tavalyihoz hasonló forró nyári hőmérsékleteket” – mondta Grahame Madge, a Met Office szóvivője. “A 40 fokos hőség elérésének esélye egy százalék körüli, így nem valószínű, sem ebben az évben sem általában véve bármelyik évben, de természetesen ettől függetlenül továbbra is megvalósulhat.”

A Met Office legfrissebb jelentése alapján tehát nem valószínű, hogy idén ismét 40 fokos kánikula lesz a szigetországban, mindeközben Európán óriási hőhullám vonul át, ami erdőtüzeket és egészségügyi riasztásokat eredményezett és volt, ahol 60C feletti talajhőmérsékletet is mértek.

Idén júliusban a szokásosnál melegebb hőmérsékletet vártak az Egyesült Királyságban a globális időjárási viszonyok közepette, mivel a klímaválság és az El Nino jelenség okozta szélsőséges hőség számos országban okozott extrám meleg időjárási körülményeket. A meteorológiai intézet adatai szerint az Egyesült Királyságban a szokásosnál legmelegebb június volt, ezért is várták sokan, hogy a tavalyihoz hasonló forróságok lesznek a nyár második felében.

Július elejétől azonban változékony időjárási körülmények uralták az Egyesült Királyságot, esőzéseket, széllökéseket és zivatarokat hozva, és Európa többi részével ellentétben alacsonyan tartották a hőmérsékletet.

Az Egyesült Királyságban az utolsó hivatalos hőhullám 2022 nyarán volt, amikor három hőhullám is volt június 15. és 17., július 17. és 19. között, valamint augusztus 9. és 15. között. Ez egy időben történt több hőhullámmal Európában és Észak-Afrikában.

A Met Office szerint az óceán irányából érkező alacsony nyomású rendszer az elkövetkező napokban az Egyesült Királyságban sok helyen erős szelet és heves esőzéseket vagy záporokat hozhat, ami megint csak csökkenti és tovább alacsonyabban tartja a hőmérsékletet.

„Ez a szeles időjárás meglehetősen szokatlan az év ezen szakaszában, és mivel sokan nyaralnak, kirándulnak vagy szabadtéri tevékenységeket terveznek, valószínűleg lesznek olyanok nem is kevesen, akiket akadályozni fog a programjaik megvalósításában. Az elkövetkező napokban várhatóan átlagos vagy kicsivel az átlag alatt marad majd az átlagos hőmérséklet, különösen az eső és erős szél által érintett területeken.” – mondta Andy Page, a Met Office egyik fő meteorológusa.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után