Már csak pár nap és ismét enyhülnek a korlátozások Nagy-Britanniában: ezek változnak május 17-től 1

Anglia már csak durván egy hétre van attól, hogy május 17-én megtegye következő nagy lépését a lockdown-ból kivezető úton.

Már csak pár nap és ismét enyhülnek a korlátozások Nagy-Britanniában: ezek változnak május 17-től 3

Az emberek már hetek óta nagyobb szabadságot élvezhetnek az éttermek kinti részeinek és kocsmák kerthelyiségeinek, valamint a szépségszalonok, a fodrászok és többek közt az edzőtermek újbóli megnyitásának köszönhetően. Szerencsére hamarosan a korlátozások újból enyhülni fognak, ami azt is jelenti egyben, hogy a családunkkal és a barátainkkal több helyen és módon tölthetünk majd végre időt, és kapcsolódhatunk ki.

Milyen szabályok változnak tehát május 17-től?

Amennyiben az oltási program továbbra is ilyen ütemben folytatódik, és a fertőzések aránya továbbra is alacsonyan marad, akkor az Angliában élő emberek május 17-től minden bizonnyal beltérben is találkozhatnak, szocializálódhatnak a szeretteikkel, haverokkal, barátokkal.

A hatos szabály továbbra is érvényben marad a beltéri összejöveteleknél, míg odakint hat főnél több ember is összegyűlhet egy helyen, de csak ha maximum 2 háztartásból származik mindenki.

A különböző háztartásokból származó barátok és családtagok megölelése több mint egy év után újra megengedett lesz. Emellett nem lesz már tiltva az egymásnál alvás sem.

Már csak pár nap és ismét enyhülnek a korlátozások Nagy-Britanniában: ezek változnak május 17-től 4

Ezzel párhuzamosan, a vendéglátóhelyek, köztük a kocsmák és éttermek fedett részei is elkezdik fogadni a vendégeket, és igaz legfeljebb hat fős csoportokban ugyan, de már bent is ehetünk, ihatunk majd együtt.

Az esküvőkön a résztvevők maximális száma 30 főre fog emelkedni. Újra megnyílnak emellett, a múzeumok, a mozik és a gyermekek számára a fedett játszóterek is. Emellett néhány nagyobb esemény is megrendezésre kerül majd, de a kormány azt még most próbálja kitalálni, hogy azokon milyen biztonsági óvintézkedések kerüljenek majd bevezetésre.

Végül, de nem utolsó sorban a külföldi utazások is megengedetté válnak ettől a dátumtól kezdve (ha minden jól megy), azonban a kormány egyelőre azt tanácsolta mindenkinek, hogy még ne kezdjünk nagy repülőjegy vásárlásba, illetve szálláshely lefoglalásba, mert az országhatárok megnyitása még nem fix, csak nagyon valószínű.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után