Anglia már csak durván egy hétre van attól, hogy május 17-én megtegye következő nagy lépését a lockdown-ból kivezető úton.

Az emberek már hetek óta nagyobb szabadságot élvezhetnek az éttermek kinti részeinek és kocsmák kerthelyiségeinek, valamint a szépségszalonok, a fodrászok és többek közt az edzőtermek újbóli megnyitásának köszönhetően. Szerencsére hamarosan a korlátozások újból enyhülni fognak, ami azt is jelenti egyben, hogy a családunkkal és a barátainkkal több helyen és módon tölthetünk majd végre időt, és kapcsolódhatunk ki.

Milyen szabályok változnak tehát május 17-től?

Amennyiben az oltási program továbbra is ilyen ütemben folytatódik, és a fertőzések aránya továbbra is alacsonyan marad, akkor az Angliában élő emberek május 17-től minden bizonnyal beltérben is találkozhatnak, szocializálódhatnak a szeretteikkel, haverokkal, barátokkal.

A hatos szabály továbbra is érvényben marad a beltéri összejöveteleknél, míg odakint hat főnél több ember is összegyűlhet egy helyen, de csak ha maximum 2 háztartásból származik mindenki.

A különböző háztartásokból származó barátok és családtagok megölelése több mint egy év után újra megengedett lesz. Emellett nem lesz már tiltva az egymásnál alvás sem.

Ezzel párhuzamosan, a vendéglátóhelyek, köztük a kocsmák és éttermek fedett részei is elkezdik fogadni a vendégeket, és igaz legfeljebb hat fős csoportokban ugyan, de már bent is ehetünk, ihatunk majd együtt.

Az esküvőkön a résztvevők maximális száma 30 főre fog emelkedni. Újra megnyílnak emellett, a múzeumok, a mozik és a gyermekek számára a fedett játszóterek is. Emellett néhány nagyobb esemény is megrendezésre kerül majd, de a kormány azt még most próbálja kitalálni, hogy azokon milyen biztonsági óvintézkedések kerüljenek majd bevezetésre.

Végül, de nem utolsó sorban a külföldi utazások is megengedetté válnak ettől a dátumtól kezdve (ha minden jól megy), azonban a kormány egyelőre azt tanácsolta mindenkinek, hogy még ne kezdjünk nagy repülőjegy vásárlásba, illetve szálláshely lefoglalásba, mert az országhatárok megnyitása még nem fix, csak nagyon valószínű.         Forrás