A második hullám közepe óta nem volt ennyire sok új fertőzött Angliában 1

Az Egyesült Királyságban a napi koronavírusos esetek száma még tovább emelkedett, összesen 28 773 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában – ez a szám január óta a legmagasabb érték, amikor a második hullám közepénél tartottunk.

A második hullám közepe óta nem volt ennyire sok új fertőzött Angliában 3

Az elmúlt egy nap folyamán további 37 ember halt meg 28 napon belül, miután pozitív lett a Covid-19 tesztje, és ezzel az Egyesült Királyságban már összesen 128 268 áldozata van a járványnak a kezdete óta. Ez egyben a legmagasabb napi halálozási adat április 23. óta, amikor 40 halálesetet jelentettek. A Nemzeti Statisztikai Hivatal által közzétett adatok ezzel szemben azt mutatják, hogy összesen 153 000 olyan halálesetet regisztráltak az Egyesült Királyságban, ahol a Covid-19-et említették a halotti anyakönyvi kivonaton.

Ami a beoltottak arányát illeti, a brit kormány adatai azt mutatják, hogy a felnőttek 86,2% -a kapta már meg a koronavírus elleni oltás első adagját, míg 64,3% -uk már a második dózison is túl van. Sajid Javid egészségügyi miniszter a tegnapi napon bejelentette, hogy a Covid-fertőzöttekkel közvetlen kapcsolatba kerülők számára a kötelező karantén augusztus 16-tól megszűnik, feltéve, ha mindkét oltásukat megkapták.

Boris Johnson elmondta azt is, hogy az országban egy új karantén rendszert fog bevezetni, miután a korlátozásokat feloldják, ami jelen állás szerint július 19-én fog megtörténni. A hétfői sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy mik lesznek a „szabadság napja” után várható változások, köztük pl. a maszkok viselésére vonatkozó jogi kötelezettségek megszűnése.

Az ország számos részén azonban továbbra is gyorsan emelkedik a Covid-fertőzöttek száma de mindezek ellenére a korlátozásokat hamarosan enyhítik, mondván, hogy a kórházi ápolásra szorulók aránya már nem nő közel sem olyan arányban, és így nem kell tartani a brit egészségügy túlterhelődésétől.

Nagy-Britanniában legkorábban az élet majd csak tavasszal tér vissza a normális kerékvágásba, mivel “nehéz tél” áll az NHS előtt – figyelmeztetett az ország tiszti főorvosa. További koronavírus hullámok várhatóak a jövőben, és az egészségügy már a következő hónapok nehézségeire készül – mondta Chris Whitty egy sajtótájékoztató alkalmával. Sajid Javid egészségügyi miniszter azt is megerősítette, hogy a járványhelyzet modellezése és az előzetes becslések szerint, az új fertőzöttek száma még idén nyáron elérheti a napi 100 000-et is.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után